I (Iris) van Damme MSc

I (Iris) van Damme MSc

Promovendus Voeding & Diabetes

Iris van Damme (Msc) is promovenda bij Humane Voeding. Ze behaalde haar Bsc- en Msc-diploma in Wageningen en volgde een deel van haar masterprogramma bij het Karolinska Instituut in Stockholm. Tijdens haar afstudeerproject onderzocht ze de associatie tussen voeding, chronotype en alertheid bij nachtverpleegkundigen. Voordat ze afstudeerde in maart 2019, schreef ze een onderzoeksvoorstel voor een studie naar preoperatief gewichtsverlies voor de afdeling van bariatrische chirurgie in het Rijnstate Ziekenhuis(Arnhem). Sinds juni 2019 is ze hoofdonderzoeker voor het ontwikkelen van de nieuwe voedingsrichtlijnen voor diabetespatiënten, in samenwerking met de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). Als lid van de NDF werkgroep Voeding is zij ook betrokken bij het implementatietraject van deze richtlijn. In oktober 2020 is zij gestart met haar promotietraject waarin zij de relatie tussen voeding en diabetes verder zal onderzoeken.