Terug naar profiel

Projecten - JJ (Joline) Wierda MSc

De voedselomgeving in ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland

Doel van dit PhD-project is te onderzoeken hoe verschillende typen zorginstellingen in Nederland (ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, GGZ-instellingen en revalidatiecentra) langdurig de voedselomgeving kunnen veranderen om gezonde en duurzame keuzes te stimuleren voor patiënten, cliënten, medewerkers en bezoekers.

Dit PhD-project wordt uitgevoerd van september 2020 tot september 2024 en is onderdeel van de Regio Deal Foodvalley.

Promotor: Prof. dr. EWML (Emely) de Vet (WUR), co-promotor: dr. MP (Maartje) Poelman (WUR) and dr. Marleen Gillebaart (Utrecht University).

 

Publicaties

Wierda, J.J., de Vet, E., Troost, E. et al. Characterizing food environments of hospitals and long-term care facilities in the Netherlands: a mixed methods approach. BMC Health Serv Res 24, 31 (2024). https://doi.org/10.1186/s12913-023-10399-6

 

Nieuwsberichten:

09-01-2024: Alliantie Voeding in de Zorg: Wat karakteriseert de voedselomgeving in ziekenhuizen en zorginstellingen?

09-01-2024: Regio Deal: Wat karakteriseert de voedselomgeving in ziekenhuizen en zorginstellingen?

16-06-2023: Presentatie internationale conferentie in Zweden, ISBNPA

11-05-2023: Afsluitende bijeenkomst deelname zorginstellingen Regio Deal

14-12-2022: Zorginstellingen in Regio Foodvalley brengen hun voedselomgeving in kaart

14-07-2022: Ziekenhuizen zetten zich samen in voor een gezonde toekomst

29-06-2022: Kansen en knelpunten gezonde voedselomgeving in zorg in kaart gebracht