MOOC

Nutrition and Health: Food Safety

Je leert over bacteriën, bestrijdingsmiddelen en gezondheidsgevaren in voedsel. Deze online cursus wordt aangeboden als MOOC, wat betekent dat je kunt studeren in je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

di 2 maart 2021 tot di 2 november 2021

di 6 juli 2021 tot di 1 maart 2022

Datum

di 6 juli 2021 tot di 4 januari 2022

di 2 november 2021 tot di 3 mei 2022

Duur 8 weken, 6-8 uur per week
Prijs € 140,00
Certificaat Beperkt cursusmateriaal gratis, volledig pakket (inclusief examen en geverifieerd certificaat) €140.
Format Online
Credits Certificaat

Over de cursus

Er komen dagelijks voedselschandalen en terugroepacties in het nieuws. De ene dag zijn het enge bacteriën in vlees, en de volgende dag gaat het om gevaarlijke bestrijdingsmiddelen in fruit. De één zegt dat vlees goed moet worden verhit om door voedsel overgedragen ziektes te voorkomen, terwijl een ander waarschuwt dat je voedsel vooral niet moet verhitten om de vorming van giftige stoffen tegen te gaan.

Veel consumenten maken zich zorgen over de tegenstrijdige en verwarrende boodschappen over de gezondheidsgevaren van voedsel.

In deze cursus over voeding en gezondheid leer je welke gevaren voedsel kan opleveren en krijg je handvatten om zelf in te schatten hoe groot het risico is. Je leert over het effect van voedselverwerking, de gedeelde verantwoordelijkheid in de voedselketen en het voorkómen van voedselvergiftiging. Na deze cursus herken je het verschil tussen een voedingsmythe en een daadwerkelijk risico. Tot slot leer je hoe verschillende risico's tegenwoordig op een wetenschappelijke manier kunnen worden afgewogen.

Wat je gaat leren

  • Overzicht van de gezondheidsgevaren van voedsel
  • Basiskennis van microbiologische en toxicologische risicoanalyse
  • Hoe je de overdaad aan informatie over voedselgevaren beter kunt interpreteren
  • Waarom gevaar nooit helemaal uit te sluiten valt
  • Hoe voedselgevaren verminderd kunnen worden

Maak kennis met de docenten

Andere interessante MOOCs

Vind je deze MOOC interesssant? Bekijk dan ook eens deze MOOCs:

//wur.faqtory.nl/widgets/faqpage/c45329e

//wur.faqtory.nl/widgets/categories/669d210f