Product of dienst

Social Dutch 2 (online cursus) - VOL

Ben je een buitenlandse student aan de Wageningen University & Research en zou je graag beter Nederlands willen leren spreken met jouw medestudenten en docenten, of een gesprek voeren met jouw buren? Dan zijn onze Social Dutch-cursussen echt iets voor je.

Deze cursus wordt volledig online gegeven met behulp van de Virtual Classroom in Brightspace.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor studenten die Nederlands willen leren voor sociale doeleinden.

Niveau

Instapniveau: Op weg naar A1 (CEFR)

Eindniveau: A1 (CEFR)

Inhoud

Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands. Voorbeelden van onderwerpen en situaties die worden behandeld, zijn: jezelf voorstellen, persoonlijke informatie uitwisselen, aanspreekvormen, formeel en informeel taalgebruik, informatie over vervoer, iets bestellen in cafés en restaurants, iets kopen en betalen in winkels, afspraken maken en typisch Nederlandse cultuurkenmerken. Grammatica is ondergeschikt aan communicatieve vaardigheden en woordenschat. Alleen de beginselen van de grammatica zoals zinsstructuur en werkwoordvervoegingen in de tegenwoordige en voltooid tegenwoordige tijd zullen worden behandeld.

Opzet

De cursus bestaat uit 15 online lessen. Deze duren 1,5 uur en worden twee keer per week ’s avonds gegeven. Daarnaast moet je rekening houden met 2 tot 3 uur zelfstudie in de week om het gewenste niveau te behalen. Het maximale aantal deelnemers per groep is 15.

Data en tijden

Social Dutch 2 wordt jaarlijks aangeboden in januari, april en september.

Het complete rooster van Social Dutch inclusief alle lesdagen en tijden vind je hier.

Social Dutch 2A maandag & woensdag 21 september 23 november 19.15 - 20.45 VOL
Social Dutch 2B dinsdag & donderdag 22 september 24 november 21.00 - 22.30 VOL
Social Dutch 2C dinsdag & donderdag 22 september 24 november 19.15 - 20.45 VOL
Social Dutch 2D maandag & woensdag 21 september 23 november 21.00 - 22.30 VOL

Cursusmateriaal

De Opmaat, ISBN: 978-908-5067238.

Na inschrijving ontvang je een cursusbevestiging met een link waar je dit boek kunt kopen.

Let op: Indien je het boek tweedehands koopt, moet je rekening houden met 10 euro aan extra kosten voor het kopen van een inlogcode via de uitgeverij. Met de inlogcode krijg je toegang tot digitaal materiaal. Je hebt toegang nodig tot dit materiaal om huiswerkopdrachten te kunnen doen.

Als je een nieuw boek koopt dan is de inlogcode inbegrepen in de prijs van het boek.

Certificering

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest.
Wil je verder werken aan je taalvaardigheid? Je kunt doorstromen naar het volgende niveau. Twijfel je of je het juiste niveau hebt om door te stromen naar Social Dutch 3? Doe dan hier de niveauchecker.

Kosten

Social Dutch 1 & 2 WUR Studenten Gratis*
Social Dutch 3 & 4 € 90,-

* De cursussen Social Dutch 1 & 2 zijn onderdeel van de Pilot gratis cursussen Social Dutch voor studenten. Deze zijn gratis voor Master- en Bachelorstudenten die 80% van de lessen (12 van de 15) aanwezig zijn geweest.
Wanneer hiernaan niet is voldaan ontvangt de student na afloop van de cursus een factuur voor het cursusgeld.
Zie onze Algemene voorwaarden voor meer informatie.

    Voorafgaand aan inschrijving

    Voor Social Dutch 2 heb je enige voorkennis nodig. Als je Social Dutch 1 hebt gedaan, zul je zonder intake-gesprek worden toegelaten tot deel 2. Studenten die wel voorkennis hebben van de Nederlandse taal maar niet hebben deelgenomen aan Social Dutch 1, kunnen een afspraak maken voor een gesprek waarin zal worden vastgesteld welke cursus geschikt is.

    Als je niet zeker weet of deze cursus geschikt is voor jouw niveau en studiedoelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons secretariaat voor een vrijblijvende online afspraak met een van onze cursusadviseurs Nederlands.