Nieuws

Bouw onderzoekscentrum Upfield gestart

Gepubliceerd op
22 oktober 2020

Er is woensdag een start gemaakt met de bouw van het nieuwe onderzoekscentrum van Upfield op de Wageningse campus. Upfield is de ’s werelds grootste producent van plantaardige consumentenproducten.

In het centrum zullen wetenschappers zowel nieuwe plantaardige voedingsmiddelen als duurzame verpakkingsmaterialen onderzoeken en ontwikkelen. Het gebouw is ontworpen met een focus op duurzaam energieverbruik, efficiënt watergebruik en beperking van afvalgebruik en uitstoot. Naast laboratoria biedt het onderzoekscentrum ruimte aan kantoren, een belevingscentrum met een ‘Green Hub restaurant’, een proeffabriek en testkeukens

De eerste paal werd in de grond geslagen door John Verbakel en Harry Dijkstra.
De eerste paal werd in de grond geslagen door John Verbakel en Harry Dijkstra.

De eerste paal

Het nieuwe onderzoekscentrum komt niet zonder reden naar Wageningen. Het bedrijf voorziet een mooie samenwerking met de nabijgelegen Wageningen University & Research en andere partners.

De eerste paal werd in de grond geslagen door John Verbakel, hoofd research en development bij Upfield, samen met Harry Dijkstra, directeur van bouwbedrijf Van Wijnen. 

De Wageningse burgemeester Geert van Rumund en Rens Buchwaldt, bestuurslid van Wageningen University & Research, waren vanwege COVID-19 virtueel aanwezig. De verwachting is dat eind 2021 de bouw is afgerond.