Landscape Finance: Investing in Innovation for Sustainable Landscapes

MOOC

Landscape Finance: Investing in Innovation for Sustainable Landscapes

Dicht de kloof tussen de financiële wereld en landschapsontwikkeling. Vind je weg in het doolhof van financiële stromen, mechanismen en eisen om tot grensverleggende businesscases en modellen voor duurzame landschapsontwikkeling te komen.

Organisator Wageningen University & Research

di 12 februari 2019 tot do 23 mei 2019

Duur Inschrijven is mogelijk vanaf 1 oktober 2018
Setup Online
Prijsomschrijving Gratis

Over de cursus

Een gedegen planontwikkeling voor landschappen vraagt om innovatieve interventies die alle sectoren en schalen bestrijken. Publieke- en private geldschieters mogen dan wel bereid zijn te investeren: er zijn vaak nog de nodige horden te nemen. Geïntegreerde landschapsinvesteringen kunnen alleen uitgroeien tot financierbare projecten wanneer de lokale bewoners, de verantwoordelijken en de financiële wereld op dezelfde golflengte zitten.

Kom je uit de financiële wereld en wil je de zaken eens vanuit het kader van landschapsontwikkeling bekijken? Of werk je juist in- of voor een landschap en wil je graag financiële middelen mobiliseren? Neem dan deel aan deze gratis open online cursus en breng de twee werelden dichter bij elkaar. Doe waardevolle inzichten op, en motiveer en benut beleggers om te investeren en verdiep je in de noodzaak van innovatieve financiering in de realisatie van landschappen.

Financiële experts vertellen je over hun ervaringen met baanbrekende investeringen. Je wordt wegwijs gemaakt in investeringen met meerdere sectoren en stakeholders die allemaal hun invloed hebben op het invullen en beheren van toekomstige landschapsfuncties..

Volg deze MOOC en maak je op een luchtige en zeer interactieve manier de juiste termen en concepten eigen. Leer hoe je meervoudige waarden met de juiste investering kunt bereiken. Ontdek hoe je de uitvoering van een investering kunt stimuleren, veiligstellen en coördineren. Bovendien leer je tijdens de cursus geïntegreerde investeringsstrategieën te ontwikkelen waarmee je landschapsleiders en investeerders kunt ondersteunen in het realiseren van hun doelen.

Sustainable and Inclusive Landscapes | Professional Certificate Programme

Wil je meer? Het complete Professional Certificate Programme bevat alle programmaonderdelen om je klaar te stomen voor jouw missie: het versterken van je landschappen. Met het volgen van het programma leer je ‘the power of place’ te benutten en jouw carrière als landschapsleider naar een hoger plan te tillen. Het programma bestaat uit de volgende cursussen (MOOCs):

• Landscape Leadership: aanmoedigen van duurzame landschapsontwikkeling
  • Landscape Finance: investeren in innovatie voor duurzame landschappen
  • Landscape Governance: samenwerking binnen sectoren en schalen

Wat je gaat leren

• Hoe kunnen geïntegreerde landschapsinvesteringen financiële waarde toevoegen?
    • Welke kapitaalbronnen zijn beschikbaar voor geïntegreerde landschapsinvesteringen?
    • Welke soorten financiële mechanismen kunnen geïntegreerde landschapsinvesteringen ondersteunen?
    • Hoe kun je met ‘blended finance’ geïntegreerde landschapsinvesteringen ondersteunen?
    • Hoe coördineer je financiën op een landschapsschaal met oog voor institutionele doelstellingen?

Andere interessante MOOCs

Geinteresseerd in landscaping? Bekijk ook eens de MOOC Landscape Leadership: Catalyse Sustainable Development in Landscapesen de MOOC Landscape Governance: Collaborating Across Sectors and Scales. Het complete programma Sustainable and Inclusive Landscapes helpt je jouw carrière als landschapsleider naar een hoger plan te tillen.

Maak kennis met de docent