Product

Writing Grant Proposals (online of face-to-face)

Ben je op zoek naar nieuwe financiering omdat jouw onderzoeksbeurs bijna op is? Heb je een geweldig idee voor onderzoek, maar weet je niet hoe je daar subsidie voor kunt aanvragen? Weet je wel hoe je een onderzoeksvoorstel moet opstellen, maar mis je de vaardigheid om in het Engels de subsidiegever te overtuigen van het nut van jouw onderzoek?

Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met de Wageningen Graduate Schools (WGS).

Cursusomschrijving

In deze cursus leert u hoe u een beknopt en prettig leesbaar onderzoeksvoorstel schrijft die voldoet aan de eisen van onderzoek financierende instanties.

Doelgroep

Promovendi, postdocs en universiteitsmedewerkers die een onderzoeksvoorstel willen schrijven of een onderwerp willen uitwerken in een onderzoeksvoorstel. Het maximale aantal deelnemers per groep is 14.

Doelstellingen van de cursus

 • De cursist leert een beknopt en prettig leesbaar onderzoeksvoorstel te schrijven
 • De cursist leert hoe een voorstel geschreven moet worden om te voldoen aan de eisen van de onderzoek financierende instanties
 • De cursist leert vlot en effectief schrijven in het Engels
 • De cursist leert van ervaren fondsenwervers en subsidieontvangers hoe zij financiering hebben verkregen
 • De cursist leert zijn/haar zwakke en sterke punten kennen aan de hand van de correcties die docent aanbrengt in het onderzoeksvoorstel
 • De cursist leert de voorstellen van collega’s kritisch te lezen en te redigeren

Praktische informatie en studiepunten

Toelatingseisen

Er zijn geen specifieke toelatingseisen om tot deze cursus toegelaten te worden.

Data en tijden

De cursus Writing Grant Proposals wordt 2 keer per jaar aangeboden, waarvan 1 keer in het eerste semester en 1 in het tweede semester. Klik hieronder voor het actuele rooster.

Rooster PhD en Postdoc cursussen 2024

Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat de gewenste startdatum er nog niet bij? Vul dan ons registratieformulier in om je aan te melden voor onze notificatielijst en zo op de hoogte te blijven van nieuwe data en inschrijfmogelijkheden.

Cursusmateriaal

Reader ‘Writing Grant Proposals’

De kosten van het cursusmateriaal zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Certificaat

Om het certificaat van de cursus te verkrijgen moeten cursisten aan de volgende 3 voorwaarden voldoen: (1) de cursist dient 4 van de 5 lessen bij te wonen, (2) de cursist dient de lessen in zijn geheel bij te wonen en (3) de cursist dient alle opdrachten op tijd ingeleverd te hebben.

Kosten

Gereduceerde prijs* € 298
Universiteits-/interne prijs** € 596
Externe prijs € 785

De prijs is inclusief studie- en cursusmateriaal. Koffie, thee en lunch zijn niet bij de prijs inbegrepen.

* Wanneer heb je recht op de gereduceerde prijs?

 • Promovendi van Wageningen University & Research met een goedgekeurd Training and Supervision Plan (TSP) die ingeschreven staan bij een van de onderzoekscholen van Wageningen University (EPS, PE&RC, VLAG, WASS, WIAS, WIMEK).
 • Postdocs van Wageningen University & Research die ingeschreven staan bij een van de onderzoekscholen van Wageningen University.

** Wanneer heb je recht op de universiteits-/interne prijs?

 • Andere promovendi / postdocs en medewerkers van Wageningen University & Research.

Opzegtermijn

Je kunt je zonder bijkomende kosten afmelden voor de cursus tot vier weken voor aanvang van de cursus. Hierna zal het geldende tarief in rekening worden gebracht, tenzij je:

 • iemand kunt vinden die je plaats wil innemen in de cursus. Geef in dat geval naam en contactinformatie van deze persoon door aan de cursuscoördinator. In dit geval bedragen de kosten voor opzegging € 50,-.
 • een geldige reden hebt om je af te melden voor de cursus (ziekte of een sterfgeval van een familielid van 1e of 2e graad). Dit geldt alleen voor promovendi en postdocs van Wageningen University & Research. In dit geval zal de gereduceerde prijs in rekening gebracht worden en verwachten we een e-mail van je supervisor/PI met de reden van afmelding.