Doe jij je postdoc bij WUR?

Wageningen University & Research (WUR) biedt jonge, talentvolle wetenschappers een uitdagende omgeving waarin zij na het behalen van hun doctorsgraad hun wetenschappelijke carrière kunnen voortzetten. Als postdoc combineer je je eigen onderzoek met andere academische taken zoals lesgeven en het begeleiden van studenten.

Postdoc vacatures

Alle beschikbare postdoc vacatures vind je op de vacaturepagina van WUR:


Hoe is het om een postdoc te zijn bij Wageningen University?

Rechten en plichten

De CAO universiteiten is van toepassing op postdocs bij Wageningen University. Bij jouw aanstelling maak je samen met je leidinggevende afspraken over taken en verantwoordelijkheden. Jouw leidinggevende is tevens jouw primaire contactpersoon voor het onderzoek. Formele procedures en zaken die met de postdoc aanstelling te maken hebben worden geregeld door de afdeling HRM. Wanneer je voor een postdoc bent aangenomen ontvang je alle relevante informatie over rechten en plichten van de HRM adviseur.

WUR biedt getalenteerde jonge wetenschappers een uitdagende omgeving om hun wetenschappelijke carrière voort te zetten.

Postdoc opleiding

WUR ondersteunt jou in het ontwikkelen van je academische vaardigheden. Bijvoorbeeld in het ontwikkelen van jouw onderzoeksvisie, schrijven van onderzoeksvoorstellen, begeleiden van promovendi, het reviewen van wetenschappelijke publicaties en het leveren van impact. WU heeft een postdoc loopbaantraject en een cursus waarin je ondersteund wordt in het schrijven van een voorstel voor de aanvraag van een Veni beurs bij het NWO. Lidmaatschap bij een WU Graduate School levert korting voor deze activiteiten. Bekijk het overzicht van de cursussen die voor postdocs beschikbaar zijn. De verschillende graduate schools bieden bovendien domein-specifieke trainingen en activiteiten aan.

Inschrijven bij een onderzoekschool

Bij Wageningen University worden academisch onderzoek en PhD en Postdoc training gecoördineerd door zes ondrezoekscholen die gezamenlijk het volledige wetenschappelijke domein van WUR omvatten:

Postdocs kunnen zich bij de onderzoekschool inschrijven. De postdoc ontvangt dan onder andere relevante informatie via nieuwsbrieven, vertrouwelijke ondersteuning en toegang tot wetenschappelijke bijeenkomsten en cursussen tegen een gereduceerd tarief.

Bekijk ook