Veelgestelde vragen

Deze pagina helpt je antwoorden te vinden op vragen over contact met experts, publicaties, vacatures en nog veel meer. Heb je vragen over onze studies, studievoorlichting of toelating en inschrijving? Ga dan naar de vraag en antwoordpagina van Student Service Centre (SSC).

Studenten en scholieren

Hoe kan ik een beurs voor onderwijs krijgen?

Informatie over beurzen vind je op deze Engelstalige pagina.

Waar vind ik meer over master open dagen, meeloopdagen en voorlichting?

Wageningen University & Research geeft voorlichtingsactiviteiten voor aankomende masterstudenten over de programma's, het studentenleven en de universiteit. Bekijk: Voorlichtingsactiviteiten Masters

Waar vind ik meer over bachelor open dagen, meeloopdagen en voorlichting?

Een opleiding kiezen? Wageningen University & Research helpt je graag bij het maken van de juiste studiekeuze. Kom langs op een Open Dag, doe mee aan de meeloopdagen of stel je vragen aan een student: het kan allemaal. Bekijk: Voorlichting en studiekeuze

Waar vind ik informatie en onderwerpen voor het schrijven van mijn profielwerkstuk (PWS)?

Ben je op zoek naar een onderwerp of experiment voor je profielwerkstuk? Bijvoorbeeld over voeding, klimaat, technologie of internationale ontwikkelingen? Wageningen University & Research kan je helpen! Wij bieden suggesties voor onderwerpen en experimenten, workshops en individuele hulp bij je profielwerkstuk. Informatie profielwerkstukken scholieren.

Werken bij

Hoe meld ik mij aan voor een PhD-programma?

Of je nu wilt aanmelden, voorbereiden of al een PhD-programma volgt: alle informatie over een PhD vind je op deze (Engelstalige) pagina.

Waar kan ik solliciteren?

Je werkt bij Wageningen University & Research dagelijks aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dat is onze missie, dat doen wij al jaren én met succes. We zijn daarom altijd op zoek naar talentvolle collega’s die met hun expertise hier een bijdrage aan willen leveren. Een overzicht van vacatures, arbeidsvoorwaarden en redenen om te komen werken bij Wageningen University & Research vind je op Werken bij.

Kan ik bij de WUR stage lopen?

Verschillende leerstoelgroepen en onderzoeksinstituten van Wageningen University & Research bieden stages aan. Op de pagina Stages staat een actueel overzicht.

Daarnaast kunnen bedrijven, overheidsinstanties en non-profitorganisaties stages indienen voor WUR-studenten. Neem hiervoor contact op met Student Career Services.
Heeft u geen stageplek beschikbaar, maar wilt u wel graag met studenten werken? Neem dan contact op met het Onderwijsloket.

Pers

Hoe kom ik in contact met een onderzoeker voor mijn interview?

Wilt u als journalist meer weten over het onderzoek van WUR of bent u naar een expert op zoek? Hier vindt u een overzicht van persvoorlichters en kun u zoeken naar experts.

Hoe vind ik een onderzoeker voor een lezing, panel of als gast bij een evenement?

Onze persvoorlichters kunnen u helpen bij het zoeken van geschikte sprekers voor verschillende gelegenheden. Zij kennen de onderzoekers en kunnen u adviseren wie voor welke gelegenheid een goede kandidaat is. Overzicht van onze persvoorlichters.

Ik heb een vraag voor een onderzoeker naar aanleiding van een nieuwsbericht.

Bij al onze uitgebrachte nieuwsberichten op onze website staan contactpersonen. Heeft u als journalist of bedrijf iets gehoord in de media en geen contactpersoon? Neem dan contact op met een van onze persvoorlichters.

Contact

Ik wil contact opnemen met een onderzoeker, mag ik zijn e-mailadres of contactgegevens?

Al onze medewerkers kunt u online zoeken in www.wewur.wur.nl

Staat de persoon er niet in die u zoekt? Neem dan contact op met de persvoorlichters.

Ik heb een vraag gesteld via een contactformulier op de website. Bij wie komt die vraag terecht?

Een vraag gesteld via een contactformulier op onze site wordt rechtstreeks doorgestuurd naar het e-mailaccount van de betreffende persoon. Bij sommige (drukbezette) personen wordt uw e-mail ontvangen en beantwoord door een secretariaat of helpdesk. Wij verzoeken u een vraag niet meer dan één keer in te dienen. Bij geen antwoord kunt u altijd contact opnemen met het betreffende organisatieonderdeel via Contact en bereikbaarheid.

Beeldmateriaal

Heeft u misschien een goede foto van een diersoort, plant of habitat die ik mag gebruiken?

Bent u op zoek naar een specifiek beeld? Neem dan contact op met onze persvoorlichters, zij helpen u graag verder.

Zoals beschreven in de disclaimer is het niet toegestaan om zonder toestemming van Wageningen University & Research delen van de inhoud van de websites over te nemen, te vermenigvuldigen of op welke wijze dan ook ter beschikking te stellen.

Natuur

Waar vind ik meer informatie over een bepaalde diersoort of plant?

Helaas heeft WUR niet de mogelijkheid om uit te zoeken welke dieren en planten u tegenkomt. Mogelijk kunnen een van de volgende websites en apps u wel op weg helpen:

Ik heb een waarneming gedaan in de natuur, waar kan ik die melden?

Voor bijzondere waarnemingen in de natuur is er een speciale website, de Natuurkalender. Als u daar uw melding doet, wordt hij opgenomen in het bestand bijzondere meldingen.

Wat is de ziekte of afwijking van mijn plant/ gewas?

Ga hiervoor naar de website Ziekten en plagen - per gewas.

Het (dode of levende) beestje wat u beschrijft heb ik gevangen, kan ik dat naar u toesturen?

Waarnemingen kunt u melden op de Natuurkalender. Het opsturen van dieren is zelden nodig.

Eikenprocessierups

Ga voor recent nieuws over de eikenprocessierups naar het Kenniscentrum Eikenprocessierups, onderdeel van WUR. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups is er een Leidraad beheersing eikenprocessierups. Deze is voor het laatst bijgewerkt in 2013. De leidraad is nog goed bruikbaar, maar de allernieuwste inzichten zijn helaas (nog) niet opgenomen.

Of kijk op Achtergrondinformatie over de eikenprocessierups op Nature Today

Japanse duizendknoop - Wat kun je er tegen doen?

Japanse duizendknoop (Fallopia japonica) wordt tot de meest invasieve exoten gerekend. Is de plant eenmaal gevestigd, dan is hij zeer moeilijk weer weg te krijgen. 

Lees meer over herkennen preventie, bestrijdenen risico's van Japanse duizendknoop

Insectenplaag in huis, tuin, natuur