Toelating en inschrijving bachelor Biotechnologie

Op deze pagina lees je informatie over de toelatingseisen voor de Bachelor Biotechnologie en de wijze waarop je je kunt inschrijven voor de studie.

Nederlands VWO-diploma

Om voor de BSc Biotechnologie toegelaten te worden, moet je een VWO-traject kiezen met profiel N&T, of N&G met wiskunde B. Aanmelden voor een BSc opleiding van Wageningen University & Research doe je via de website van Studielink.

Andere toelatingsmogelijkheden

Voor andere toelatingsmogelijkheden, bijvoorbeeld met een buitenlands diploma, kun je contact opnemen met de Bachelor Toelatingscommissie (BTC) via het contactformulier van SSC.

Buitenlands diploma

Toelating tot Wageningen University & Research met een buitenlands diploma hoeft geen probleem te zijn, mits je diploma qua niveau en inhoud gelijkwaardig is aan een Nederlands VWO-diploma en je Nederlands en Engels voldoende is. Om het niveau van je Nederlands te toetsen, moet je waarschijnlijk een examen doen, bijvoorbeeld Staatsexamen NT2. Er zijn mogelijkheden voor het volgen van cursussen. In de zomer is er ook een eigen taaltoets en taalcursus voor studenten met Duits als moedertaal.

HBO propedeuse

Na een HBO propedeuse kunnen studenten alleen instromen als hiernaast ook een flink aantal VWO eindexamenvakken zijn behaald. Gezien een student met goede resultaten na een inhoudelijk passende bachelor op HBO-niveau mag instromen in de master is het verstandiger om eerst de bachelor op een HBO af te ronden en pas in de master in te stromen. Dat traject is korter en haalbaar. Voor meer informatie kun je het artikel "Met hbo propedeuse naar universiteit" lezen.

Geen diploma

Als je geen geldig diploma hebt, kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek. Voor meer informatie hierover zie Deficiƫnties in de voorvereisten.

Meer over toelatingseisen