Bachelor Bos- en Natuurbeheer

In de huidige maatschappij spelen bos- en natuurgebieden een steeds belangrijkere rol: in het behoud van biodiversiteit; in de klimaatdiscussie en ze bieden de mens mogelijkheden voor recreatie en productie. Deze functies worden steeds belangrijker in het maken van plannen en beleid gericht op bos en natuur. Met de opleiding Bos- en Natuurbeheer kun je hier een belangrijke rol in spelen met een goed gefundeerde mening, gebaseerd op natuurwetenschappelijke en maatschappijwetenschappelijke kennis.

Bachelor Bos- en Natuurbeheer

Dit maakt de opleiding uniek

  • Integrale aanpak: alleen in Wageningen wordt er naast ecologie en beheer ook aandacht besteed aan de maatschappelijke aspecten van bos- en natuurbeheer
  • (Veld)practica brengen theorie en praktijk dicht bij elkaar
  • In Wageningen heb je binnen je bachelor nog veel vrije keuze ruimte

Opbouw van Bos- en Natuurbeheer

Het programma van Bos- en Natuurbeheer begint met een brede basis waarin zowel ecologie- als beleidsvakken aan bod komen. Later in het programma kun je je specialiseren in één van de twee majors ‘Beleid en Maatschappij’ of ‘Ecologie en Beheer’. In het overzicht van de Opbouw van de opleiding Bos- en Natuurbeheer lees je meer over deze majors en kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en Vergelijk de opleiding.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten deze opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen en toekomst

Je wordt opgeleid tot onderzoeker, beleidsmedewerker of projectleider om zo te helpen aan het verbeteren van onderzoek, beleid en beheer van bos en natuurgebieden overal ter wereld. Lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Bos- en Natuurbeheer.

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Voorlichting en studiekeuze

Wil je meer weten over de opleiding? Kom naar de Bachelor Open Dag, doe mee aan een groepsmeeloopdag, loop 1op1 mee met een student of bestel een brochure. Stel ook je vragen aan de studieadviseur of een huidige student via deze pagina.

Download hieronder het informatieboekje BSc Bos- en natuurbeheer 2020-2021 dat je normaal gesproken vanuit de open dag mee kunt nemen.

Informatieboekje BSc Bos- en natuurbeheer 2020-2021

Hoe ervaren studenten de opleiding?

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan