Bachelor Bos- en Natuurbeheer

De Bachelor Bos- en Natuurbeheer gaat over het begrijpen en het beheren van bos- en natuurgebieden, en over maatschappelijke aspecten van natuur. Hierdoor kan je een bijdrage leveren aan duurzaam beheer, academisch onderzoek en natuurbescherming.
Je leert te werken in een veelzijdige omgeving. Het werkveld loopt van bossen en uiterwaarden in Nederland, tot oerwouden, savannen en toendra's. Je maakt kennis met belangrijke groene thema's zoals klimaatsverandering, ontbossing, biodiversiteit en de relatie tussen maatschappij en natuur. Door uitgekiend beheer kan jij ervoor zorgen dat alle functies worden vervuld. Een mooie uitdaging!

Bachelor Bos- en Natuurbeheer

Opbouw van Bos- en Natuurbeheer

In het overzicht van de Opbouw van de opleiding Bos- en Natuurbeheer kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en Vergelijk de opleiding.

Dit maakt de opleiding uniek

Alleen in Wageningen is er sprake van een integrale aanpak waarbij naast ecologie en beheer ook aandacht wordt besteed aan de maatschappelijke aspecten van bos- en natuurbeheer. Je focust je op actuele vraagstukken zoals klimaatsverandering en ontbossing.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten deze opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen en toekomst

Je wordt opgeleid tot onderzoeker, beleidsmedewerker of projectleider om zo te helpen aan het verbeteren van onderzoek, beleid en beheer van bos en natuurgebieden overal ter wereld. Lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Bos- en Natuurbeheer.

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Voorlichting en studiekeuze

Wil je meer weten over de opleiding? Kom naar de Bachelor Open Dag, doe mee aan een groepsmeeloopdag, loop 1op1 mee met een student of bestel een brochure. Stel ook je vragen aan de studieadviseur of een huidige student via deze pagina.

Hoe ervaren studenten de opleiding?

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan