Bachelor Economie en Beleid

Bij de bachelor Economie en Beleid in Wageningen word je een econoom die werkt aan uitdagende thema’s als energie, internationale handel, ontwikkelingseconomie, milieu, inrichting van de groene ruimte en voedselproductie. Je combineert economische kennis met inzicht uit beleids- en toegepaste natuurwetenschappen.

Opbouw van Economie en Beleid

In het overzicht van de Opbouw van de opleiding Economie en Beleid kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Vergelijk de opleiding ook met andere opleidingen.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees en bekijk de Verhalen van studenten.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen en toekomst

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de bachelor Economie en Beleid.

Toelating en inschrijving

Je bent toelaatbaar tot de opleiding met een vwo-diploma met het profiel Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid en Economie & Maatschappij. Met het profiel Cultuur & Maatschappij ben je toelaatbaar wanneer je de vakken wiskunde A of wiskunde B hebt gehaald. Kijk op de pagina toelating & inschrijving of je met jouw eigen achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Voorlichting en studiekeuze

Wil je meer weten over de opleiding? Kom naar de Bachelor Open Dag, doe mee aan een groepsmeeloopdag, loop 1op1 mee met een studentbestel een brochure of volg een online proefstudie. Stel ook je vragen aan de studieadviseur of een huidige student via deze pagina.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan