Derde jaar Moleculaire Levenswetenschappen

In het derde jaar kun je veel zelf kiezen. Je kunt de vakken gaan volgen die jou het meest interesseren. Er is één verplicht onderdeel en dat is de bachelor thesis. Gedurende ongeveer een half jaar werk je onder begeleiding aan een afstudeeronderzoek. Uiteraard heb je veel vrijheid in de keuze van het onderwerp.

Het ruime halve jaar dat overblijft kun je besteden aan een minor. Je kunt kiezen uit een hele reeks minoren, binnen en buiten Wageningen. Voor een overzicht van de Wageningse minoren klik op je button hieronder. Echter, je kunt ook een minor naar eigen inzicht inrichten of vrije keuzevakken volgen. Je hebt dus veel keuzevrijheid. Bij het maken van je keuzes word je geholpen door je studieadviseur.

Ga naar de minoren van Wageningen University

Bachelor thesis

Twee onderdelen

Een klein deel (3 studiepunten) van de bachelor thesis bestaat uit Wetenschapsfilosofie & Ethiek. Je leert hier nadenken over ethische dilemma’s die biologisch of chemisch onderzoek met zich mee kunnen brengen. Het overgrote deel (21 studiepunten) bestaat uit het onderzoek zelf. Onder aan de pagina vind je linkjes naar een aantal vakgroepen waar je als Moleculaire Levenswetenschapper je  Bachelor thesis kunt gaan doen. Het geeft je gelijk een beetje een indruk wat er aan Wageningen University voor onderzoek plaatsvindt.

Tijdens het onderzoek werk je individueel aan een onderwerp uit het veld van Moleculaire Levenswetenschappen. De belangrijkste activiteit is een onderzoeksproject met een experimenteel karakter uit te voeren. De begeleiding wordt gedaan door onderzoekers van de vakgroep waar je je onderzoek uitvoert. Belangrijke aspecten zijn het werken in een onderzoeksomgeving, het definiëren van doelen, het opzetten van een model of hypothese, en het maken van een werkplan. Je leert dus zelfstandig een experimenteel onderzoek op te zetten en uit te voeren.

Leeractiviteiten

Het vak omvat een literatuuronderzoek, analyse van het probleem in een zoveel mogelijk multidisciplinaire context, opstellen van een werkplan, opzetten en uitvoeren van experimenten, mondelinge presentatie en het schrijven van een projectverslag. Al deze onderdelen samen vormen je eindcijfer.

Ga naar de vakken van het eerste jaar

Ga naar de vakken van het tweede jaar

Terug naar Opbouw studie