Bachelor Plantenwetenschappen

Binnen de biologie staan planten wereldwijd in de belangstelling. De komende jaren zal de wereldbevolking groeien tot 9 miljard. Iedereen moet over voldoende en gezonde voeding kunnen beschikken. Tegelijkertijd moeten we zorgvuldig omgaan met natuurlijke bronnen èn de klimaatverandering het hoofd bieden. In deze turbulente tijden staat één ding vast: een mens kan veel missen, maar planten zijn essentieel als bron van zuurstof, voedsel en een aangename leefomgeving. De opleiding Plantenwetenschappen is de enige universitaire Life Sciences bachelor in Nederland waar plantkunde in combinatie met gezondheid, techniek en onderzoek centraal staat.

Bachelor Plantenwetenschappen

Opbouw van Plantenwetenschappen

In het overzicht van de Opbouw van de opleiding Plantenwetenschappen kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Vergelijk de opleiding ook met andere opleidingen.

Waar gaat Plantenwetenschappen over?

  • Gezondheid
    Voorbeeld: het creƫren van een hypoallergene pindaplant met nieuwe gentechnologie
  • Duurzame productie
    Voorbeeld: Toepassen van LED verlichting in kassen
  • Groene grondstoffen
    Voorbeeld: Productie van planten voor bioplastics of milieuvriendelijke verf

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. De bachelor leidt op voor de masters: Plant Sciences, Plant Biotechnology en Organic Agriculture. Ook heb je onvoorwaardelijk toegang tot: Bioinformatics en Development and Rural Innovation.

Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen en toekomst na de studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Plantenwetenschappen.

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Voorlichting en studiekeuze

Wil je meer weten over de opleiding? Kom naar de Bachelor Open Dag, doe mee aan een groepsmeeloopdag, loop 1op1 mee met een studentbestel een brochure of volg een online proefstudie. Stel ook je vragen aan de studieadviseur of een huidige student via deze pagina.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan