Bachelor Plantenwetenschappen

De opleiding Plantenwetenschappen is de enige universitaire bachelor in Nederland waar plantkunde in combinatie met gezondheid, techniek en onderzoek centraal staat.
Binnen de biologie staan plantenwetenschappen wereldwijd in de belangstelling. De bevolking groeit en iedereen moet over voldoende en gezonde voeding kunnen beschikken. Tegelijkertijd moeten we zorgvuldig omgaan met natuurlijke bronnen èn klimaatverandering het hoofd bieden.

Bachelor Plantenwetenschappen

Wat maakt de opleiding uniek?

Tijdens de opleiding Plantenwetenschappen combineer je plantkunde met gezondheid, techniek en onderzoek. Dat pas je vervolgens toe op onderstaande thema's.

Gezondheid van planten, mensen en dieren

Voorbeeld: het creëren van een hypoallergene pindaplant met nieuwe gentechnologie

Duurzame productie

Voorbeeld: Toepassen van LED verlichting in kassen

Groene grondstoffen

Voorbeeld: Productie van planten voor bioplastics of milieuvriendelijke verf

  Opbouw van Plantenwetenschappen

  In het overzicht van de Opbouw van de opleiding Plantenwetenschappen kun je per studiejaar bekijken welke basis-, plantkundige en majorvakken je kunt volgen. Vergelijk plantenwetenschappen ook eens met andere opleidingen, bijvoorbeeld op het gebied van plantkunde, biologie, genetica.

  - Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

  Toelating en inschrijving

  Kijk op de pagina Toelating & inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

  Studenten vertellen

  Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

  Beroepen en toekomst

  Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Plantenwetenschappen.

  Aansluitende masters

  Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. De bachelor leidt op voor de masters: Plant Sciences, Plant Biotechnology en Organic Agriculture. Ook heb je onvoorwaardelijk toegang tot: Bioinformatics en Development and Rural Innovation.

  Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

  Voorlichting en studiekeuze

  Word jij enthousiast van plantkunde in combinatie met gezondheid, techniek en onderzoek én wil je meer weten over deze opleiding? Er zijn verschillende mogelijkheden om te ervaren of deze opleiding echt bij jou past. Maar ook wat het inhoud en hoe het is om te studeren aan deze opleiding. Bekijk en neem deel aan een van de volgende events: