Bachelor Plantenwetenschappen

Voldoende en goed voedsel zonder dat er nog meer regenwoud wordt gekapt? Planten inzetten als nieuwe bron van energie of als grondstof voor nieuwe medicijnen? Als jij ook gelooft in power of plants, kom dan de bloemetjes buiten zetten bij de bacheloropleiding Plantenwetenschappen.

Bachelor Plantenwetenschappen

Waarom deze studie?

Tijdens de opleiding Plantenwetenschappen combineer je plantkunde met gezondheid, techniek en onderzoek. Dat pas je vervolgens toe op onderstaande thema's.

  • De bacheloropleiding Plantenwetenschappen bij WUR is de enige in Nederland waar planten en hun veelzijdige toepassingen centraal staan.
  • Lekker praktisch. Naast wetenschappelijke kennis in biologie, ecologie en chemie pas je je kennis gelijk toe tijdens excursies en in de moderne laboratoria en kassen op de campus.
  • Deze studie is gericht op grote vraagstukken die nu spelen rondom het wereldwijde voedselprobleem. Zo draag jij dus direct bij aan een betere wereld.

Wat studeer je bij Plantenwetenschappen?

Je ontdekt de geweldige diversiteit van planten. Of onderzoekt hoe een plant nog meer vruchten kan produceren. Of hoe we planten kunnen laten groeien op onlogische plekken als op het strand of zelfs op de planeet Mars! Kortom alles wat maar met het verbeteren, innoveren en verduurzamen van planten te maken heeft.

Die ontdekkingen doe je op basis van alles wat je leert bij vakken als ecologie, plantenbiotechnologie, gewasecologie, celbiologie en gezondheid en nog veel meer. Zie het als een soort praktische biologie. Ontwikkel jij bijvoorbeeld nieuwe planten die bestand zijn tegen ziektes of tegen klimaatverandering?

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar zien welke andere vakkenje kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Word jij enthousiast van plantkunde in combinatie met gezondheid, techniek en onderzoek én wil je meer weten over deze opleiding? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Hoe er uit zoiets kleins als een zaadje een hele plant kan ontstaan, op bijna alle plekken op aarde, blijft mij verbazen.
Student Joep

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Plantenwetenschappen.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. De bachelor leidt op voor de masters: Plant Sciences, Plant Biotechnology en Organic Agriculture. Ook heb je onvoorwaardelijk toegang tot: Bioinformatics en Development and Rural Innovation.

Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.