Bachelor's Animal Sciences

Het bachelor programma Animal Sciences bestudeert het biologisch functioneren van dieren. Dit betreft allerlei soorten gedomesticeerde dieren, en visserij, die een functie hebben in onze samenleving. Deze dieren houden en verzorgen we voor onze voedselvoorziening, gezelschap, sport, afvalbeheer, natuurbehoud of ter educatie en recreatie. Hoe kunnen deze dieren zich aanpassen aan hun omgeving en hoe kunnen we voor hen de best mogelijke omgeving creëren? Hiervoor is fundamentele biologische kennis van het dier essentieel, maar ook maatschappelijke aspecten komen aan bod. Wil jij duurzame ontwikkelingsoplossingen ontdekken voor onze dierhouderijsystemen wereldwijd? Dan is de BSc Animal Sciences wat voor jou.

Bachelor Dierwetenschappen

Engelstalige bachelor

Sinds september 2018 is deze opleiding volledig in het Engels. Meer weten over studeren in het Engels.

Wat maakt de opleiding uniek?

  • Draag bij aan de ontwikkeling van duurzame en verantwoorde methoden om dieren te houden, managen en verzorgen.
  • Het internationaal georiĆ«nteerde programma daagt je uit om je horizon in het buitenland te verbreden.
  • De opleiding biedt een perfecte basis voor een hoge werkgelegenheid bij onderzoeksinstellingen, industrie, non-profitorganisaties of binnen de publieke sector.

Opbouw van Animal Sciences

In het overzicht van Opbouw van de opleiding Animal Sciences kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en over de verwante opleidingen in Vergelijk de opleiding.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je direct toegang tot een aantal masteropleidingen: MSc Animal Sciences en MSc Aquaculture and Marine Research Management. Het geeft je ook onvoorwaardelijke toegang tot een viertal andere masteropleidingen.

Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt, zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen en toekomst

Benieuwd welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond? Lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Animal Sciences.

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Voorlichting en studiekeuze

Wil je meer weten over de opleiding?

Stel ook je vragen aan de studieadviseur of een huidige student via deze pagina.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan