Bachelor's Animal Sciences

Dierwetenschappen is de studie naar het biologisch functioneren van dieren in onze samenleving. Deze dieren houden we voor onze voedselvoorziening, om ons gezelschap te houden, voor natuurbehoud of ter educatie en recreatie. Hoe kunnen deze dieren zich aanpassen aan hun omgeving en hoe maken we die omgeving zo optimaal mogelijk? Fundamentele biologische kennis van het dier is daarbij essentieel, maar ook maatschappelijke aspecten komen aan bod.

Engelstalige bachelor

Sinds september 2018 is deze opleiding volledig in het Engels. Meer weten over studeren in het Engels.

Wat maakt de opleiding uniek?

  • Draag bij aan de ontwikkeling van duurzame en verantwoorde methoden om voor dieren te zorgen.
  • Het internationaal georiĆ«nteerde programma daagt je uit om je horizon in het buitenland te verbreden.
  • De opleiding biedt een perfecte basis voor een hoge werkgelegenheid bij onderzoeksinstellingen, industrie, non-profitorganisaties of binnen de publieke sector.

Opbouw van Animal Sciences

Lees meer over de bacheloropleiding Animal Sciences in Achtergrond van de opleiding. Details over de vakken per studiejaar vind je bij de Opbouw van de opleiding Animal Sciences. Lees ook meer over de verwante opleidingen in Vergelijk de opleiding.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen en toekomst

Benieuwd welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond? Lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Animal Sciences.

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Voorlichting en studiekeuze

Wil je meer weten over de opleiding? Kom naar de Bachelor Open Dag, doe mee aan een groepsmeeloopdag, loop 1op1 mee met een student of bestel een brochure. Stel ook je vragen aan de studieadviseur of een huidige student via deze pagina.