Bachelor's Food Technology

De levensmiddelenindustrie is de grootste industrietak van ons land. Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten zijn belangrijk om een goede concurrentiepositie te houden en om in te spelen op de wensen van de consument. Levensmiddelentechnologen leveren de kennis voor deze voortdurende vernieuwing.

Bachelor Levensmiddelentechnologie

Engelstalige bachelor

Vanaf september 2018 is deze opleiding volledig in het Engels.

Wat maakt de opleiding uniek?

  • Toegepast: Duik in de wereld van scheikunde, natuurkunde en biologie om levensmiddelen te ontwikkelen.
  • Kwaliteitsmanagement: Ontwikkel nieuwe methodes die de markt kunnen verzekeren van goede producten.
  • Grote en veelzijdige bedrijfstak: Over de hele wereld en in Nederland zijn er veel bedrijven die jou een aantrekkelijke baan kunnen bieden.

Opbouw van Food Technology

In het overzicht van de Opbouw van de opleiding kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Lees ook meer over de Achtergrond van de opleiding en Vergelijk de opleiding.

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.

Beroepen en toekomst

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Banen na de opleiding Food Technology.

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Voorlichting en studiekeuze

Wil je meer weten over de opleiding? Kom naar de Bachelor Open Dag, doe mee aan een groepsmeeloopdag, loop 1op1 mee met een studentbestel een brochure of volg een online proefstudie. Stel ook je vragen aan de studieadviseur of een huidige student via deze pagina.