
Studentenpsycholoog
De studentenpsycholoog helpt je met studiegerelateerde - en persoonlijke problemen die kunnen leiden tot studievertraging. Denk bijvoorbeeld aan familieproblemen, onzekerheid, angst of somberheid.
Wat kan de studentenpsycholoog voor je doen?
De studentenpsycholoog biedt kortdurende begeleiding (max. vijf gesprekken). Samen werken we aan het versterken van je veerkracht en het vinden van handvatten waar je langdurig iets aan hebt. Dit is kosteloos en vertrouwelijk.
Let op: de studentenpsycholoog begeleidt bij milde psychische klachten. We stellen geen diagnose en bieden geen crisishulp, of behandeling voor ernstige psychische of psychiatrische problemen. Heb je gespecialiseerde hulp nodig, dan kunnen wij je helpen via de huisarts een verwijzing voor de GGZ te krijgen.
Wij begeleiden je op verschillende manieren
Walk-In | +- 15 minuten
Weet je niet zeker welke hulp het best bij je vraag past?
Maak dan een afspraak voor een walk-in consult met een studentenpsycholoog.
Forum | Room 030 | ma, wo, do | 13:00 - 14:00u |
SC de Bongerd | di | 14:45 - 15:45u |
Online | MS Teams | di, vr | 13:00 - 14:00u |
Gesprek met de psycholoog (online of persoonlijk, +- 60 min)
We starten altijd met een intakegesprek. We luisteren naar je verhaal en bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen.
De psycholoog maakt daarna een vervolgafspraak of adviseert bijvoorbeeld een groepstraining te volgen via Student Training & Support).
Waar kun je verder heen voor hulp?

Wageningen University & Research biedt veel ondersteuning aan studenten. Bij wie kun je terecht als je ergens tegenaan loopt?
Download de sociale routekaart: “Student Guidance - Find your Way”, of ga naar de pagina WUR Studentenbegeleiding.
Studieadviseur; wanneer neem je contact op?
In het geval van studiegerelateerde problemen zoals discipline, motivatie, faalangst, concentratieproblemen, studieplanning, etc. neem je eerst contact op met je studieadviseur. Die kijkt samen met jou waar je tegenaan loopt en kan je helpen je studiegedrag te veranderen om efficiënter te studeren. Je studieadviseur is ook je eerste aanspreekpunt bij mentale issues.
Studentendecanen; hoe kunnen zij helpen?
De studentendecaan helpt je als je studievertraging dreigt op te lopen door overmacht (bijvoorbeeld bij ziekte), geeft advies over financiën, weet alles van regelingen, helpt en bemiddelt bij conflicten en bij obstakels die je tegen kan komen als je een functiebeperking hebt.
Student Training & Support?
Student Training & Support start elke studieperiode met inspirerende –gratis– masterclasses, workshops en trainingen. In November organiseren zij een Wellbeing Week en je kunt een afspraak maken met een professionele lifecoach of met een peercoach.
Beroepscode
De WUR studentpsychologen werken volgens de beroepscode van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen). Hiermee is de kwaliteit en integriteit van onze begeleiding gegarandeerd. Daarnaast gebruikt het team van psychologen intervisie om elkaar te helpen en van elkaar te leren.