Master Biology

Bij de master Biology leer je complexe biologische systemen begrijpen: als bioloog onderzoek je moleculen, maar ook planten, dieren of complete ecosystemen. De opleiding biologie aan Wageningen University & Research draait dan ook om het leggen van verbanden: van de interactie tussen moleculen tot het samenspel van ecologie en evolutie. Een enorme intellectuele uitdaging.

In de tweejarige master Biology kun je zowel fundamenteel als toegepast biologisch onderzoek doen. Je kunt je bijvoorbeeld bezig houden met planten, dieren en hun natuurlijke vijanden, met de genetica en ontwikkelingsbiologie van planten, het aanpassingsvermogen van dieren, de ecologie van natuurlijke en agrarische ecosystemen of microbiële interacties en biologische omzettingen.

Master Biology

Waarom deze studie?

  • Je leert over het nieuwste onderzoek en de nieuwste technieken van docenten die experts zijn in hun vakgebied
  • Je stelt jouw eigen op maat gemaakte studieprogramma samen met ondersteuning van een studieadviseur
  • Aandacht voor persoonlijke groei, ontwikkeling en het trainen van vaardigheden
  • Internationaal georiënteerd

Meer informatie over het studieprogramma (Engels)

Specialisaties

Biologie is een heel breed vakgebied en in de master Biology kun je je dan ook op verschillende terreinen specialiseren. De specialisaties zijn (beschrijving in het Engels):

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Ga naar ervaringen van studenten Biology (Engels)

Toelating en inschrijving

Om toegelaten te worden tot de master Biology moet je voldoen aan de algemene toelatingseisen van Wageningen University. Daarnaast moet je een relevante bachelor gevolgd hebben, waar je kennis hebt opgedaan over de hele breedte van de biologie. Het Academic Committee on Admissions beoordeelt of dat het geval is. Uitgebreide informatie over alle toelatingseisen vind je op de Engelstalige website.

Lees de toelatingseisen voor de master Biology (Engels)

Beroepen en toekomst

Veel alumni van de master Biology gaan verder in het fundamentele of toegepaste onderzoek. Daarnaast hebben biologen carrièremogelijkheden in bijvoorbeeld advieswerk, voorlichting of onderwijs. In vergelijking met andere universiteiten vinden relatief veel afgestudeerden van Wageningen University & Research een baan in het buitenland. Op de Engelstalige website vertellen afgestudeerde biologen over hun werk.

Ga naar werken na Biology (Engels)

Vergelijken met andere opleidingen

Je kan ook biologische masters volgen aan andere universiteiten in Nederland. De master Biology van Wageningen University onderscheidt zich onder andere door de mogelijkheid om veel vrije keuzevakken te volgen. Daarnaast worden studenten aangemoedigd om een deel van de opleiding in het buitenland te volgen als voorbereiding op een succesvolle internationale carrière.

Meer over vergelijkbare opleidingen

Ga naar de Engelstalige website