Master Landscape Architecture and Planning

De master Landscape Architecture and Planning (Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke planning) richt zich op het onderzoeken, plannen, en ontwikkelen van landschappen. Hierdoor kun je op verschillende ruimtelijke niveaus een bijdrage leveren aan West-Europese thema's zoals verstedelijking en duurzame gebiedsontwikkeling. Je leert om de ruimtelijke ordening en planologie te benaderen met concepten, die afkomstig zijn uit de natuurwetenschappelijke, technische en sociale wetenschappen. Ook leer je alles over de organisatie van het proces. Hoe zorg je dat alle betrokken organisaties achter jouw plannen staan? Zo kun je vanuit jouw vakgebied een zinvolle bijdrage leveren aan duurzame gebiedsontwikkeling en ruimtelijke planning.

Master Landscape Architecture and Planning

Verloop opleiding

De master Landscape Architecture and Planning kent een kort, algemeen programma met aandacht voor academische vaardigheden. Bij het praktijkatelier richten interdisciplinaire groepen van studenten zich op bestaande casussen rondom verstedelijking en duurzame gebiedsontwikkeling. Tijdens de master kun je je specialiseren in het ontwerpen, onderzoeken, of managen van ruimtelijke planning. Kijk voor meer informatie bij:

Landscape Architecture and Planning in de praktijk

Met deze master kun je gaan werken als onder andere landschapsarchitect, projectmanager, onderzoeker, beleidsadviseur of consultant ruimtelijke ordening. Je kunt gaan werken voor zowel overheden, het MKB, als grote internationale bedrijven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ingenieursbureaus of ontwerpbureaus. Kijk voor meer informatie bij carrière.

Meeloopdagen

Individueel een keer meelopen met een student en colleges en practica bijwonen? Neem dan contact op met de studenten van de studievereniging Genius Loci via e-mail: st.genius@wur.nl. Je kunt ons ook bezoeken op de Master Open Dag van Wageningen University & Research.

Vergelijk de master Landscape Architecture and Planning

De master Landscape Architecture and Planning wordt vergeleken met andere opleidingen zowel binnen als buiten Wageningen University & Research.

Ga naar Landscape Architecture and Planning vergelijken

Meer informatie

Alle informatie over de masteropleidingen aan Wageningen University & Research is in het Engels. Wil je meer weten over de master Landscape Architecture and Planning?

Ga naar de Engelstalige website

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan