Master Molecular Life Sciences

​Door scheikunde, natuurkunde en biologie te combineren, wordt er grensverleggend onderzoek gedaan in de levenswetenschappen. Met dit uitgangspunt, focust het masterprogramma Moleculaire Levenswetenschappen op processen van de atomaire tot cellulaire schaal. Onze studenten werken aan verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld het volgen van Cas eiwitten om het functioneren van CRISPR-Cas in vivo te quantificeren, het produceren van zelfhelende materialen door slim design van polymeren en de ontwikkeling van cell specifieke bezorg mechanismes, geïnspireerd door virus-like particles. De mogelijkheden van dit masterprogramma zijn eindeloos, dus welke onderzoeksvelden ga jij ontdekken?

Master Molecular Life Sciences

Waarom deze studie?

  • Doe ervaring op in moderne en vooruitstrevende onderzoeksgroepen
  • Focus op fundamenteel onderzoek in de life sciences
  • Goede carrièremogelijkheden: niet alleen als onderzoeker, maar ook als docent scheikunde, consultant of ondernemer

Opbouw van de master Molecular Life Sciences

De tweejarige masteropleiding Molecular Life Sciences biedt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen op verschillende gebieden binnen natuurkunde, scheikunde en biologie. De invulling en opbouw met het programma, vakken, theses en stages staan uitgebreid uitgelegd op de Engelstalige pagina Programme of Molecular Life Sciences. Verder creëert de pagina vergelijking ten opzicht van andere masteropleidingen in Nederland wat meer overzicht.

Specialisaties

Binnen de opleiding Moleculaire Levenswetenschappen zijn er verschillende specialisaties mogelijk (pagina’s in het Engels):

Toelating en inschrijving

Ben je geïnteresseerd om de opleiding Molecular Life Sciences te gaan volgen? Op de pagina aanmelding en toelating zijn alle details te vinden.

Studenten vertellen

Krijg een inkijkje in het leven van een student door over hun ervaringen te lezen op de Engelstalige pagina Student stories on theses and internships.

Beroepen en toekomst

Hoe wordt je voorbereid op een carrière en wat zijn de mogelijkheden als je afgestudeerd bent? Lees er meer over op de Engelstalige pagina Future career.

Voorlichting en studiekeuze

Wil je graag persoonlijk in contact komen met iemand van Wageningen University & Research? Alle informatie is te vinden op de pagina Master’s Events.

- Het social media element kan niet getoond worden - controleer uw instellingen