Master Molecular Life Sciences

Scheikunde, biologie en natuurkunde vormen de basis van de moleculaire levenswetenschappen. Van het ontdekken van nieuwe bronnen van energie tot het ontwerpen van enzymen om medicijnen te maken: in veel grensverleggend onderzoek is kennis van moleculaire processen nodig. Het tweejarige programma van de MSc Moleculaire levenswetenschappen is volledig in het Engels en richt zich op moleculen en hun eigenschappen, in het bijzonder van complexe moleculen in levende systemen. Kennis vanuit de chemie wordt gecombineerd met die van de biologie en/of fysica. Het programma wordt gekarakteriseerd door vier specialisaties: Biological Chemistry, Physical Biology, Physical Chemistry en Biomedical Research. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor het ontwikkelen van onderzoekvaardigheden; je doet een jaar onderzoek tijdens een afstudeervak en een stage. Daarnaast kun je via diverse beroepstracks jezelf voorbereiden op een carrière als docent scheikunde, ondernemer of consultant.

Master Molecular Life Sciences

Waarom de master aan Wageningen?

  1. Studeren binnen een interdisciplinair en dynamisch vakgebied
  2. Grote focus op onderzoek en toepassingen binnen voeding, gezondheid, natuur en milieu
  3. Goede carrièremogelijkheden: niet alleen als onderzoeker, maar ook als docent scheikunde, consultant of ondernemer

Toelatingeisen en inschrijving

Om toegelaten te worden tot de master Molecular Life Sciences moet je onder andere een relevante bachelordiploma met een gewogen gemiddeld examencijfer van ten minste 7,0 hebben afgerond en voldoende Engelse schrijf- en spreekvaardigheid.

Ga naar de toelatingseisen en inschrijfprocedure

Vergelijken met andere opleidingen

Aan Wageningen University of andere Nederlandse universiteiten kun je een verwante opleiding of moleculaire levenswetenschappen volgen.

Lees meer over vergelijkbare opleidingen

Specialisaties van Molecular Life Sciences

Meer informatie over de specialisaties van deze Master vind je op de Engelstalige specialisatie pagina’s hieronder:

Lees stageverhalen van studenten

Ga naar de Engelstalige website