Master Plant Biotechnology

In de master Plant Biotechnology leer je de biologische processen in planten beter te begrijpen. Je combineert de nieuwste ontwikkelingen uit de moleculaire biologie en biotechnologie met plantenfysiologie en genetica. Met deze kennis werk je aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën op het gebied van genomics, moleculaire biologie en bioinformatica die toegepast kunnen worden in de plantenveredeling. Denk hierbij aan planten die gebruikt kunnen worden voor gezonde voeding, en als grondstof voor levensmiddelen, geneesmiddelen en andere producten. De master Plantenbiotechnologie is een echte onderzoeksmaster, en zeer geschikt voor studenten die een bachelor Plantenwetenschappen, Biologie, Biotechnologie of Applied Sciences hebben afgerond.

Master Plant Biotechnology

Waarom deze opleiding?

 • De enige master die zich volledig richt op groene biotechnologie.
 • Een uitstekende basis voor een carrière in het onderzoek.
 • Topopleiding volgens de Keuzegids Masters 2019.

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

  Studieprogramma

  De Engelstalige masteropleiding Plant Biotechnology is onderzoeksgericht en is zeer geschikt voor studenten die een bachelor Plantenwetenschappen, Biologie, Biotechnologie of Life Sciences hebben afgerond. De masteropleiding duurt twee jaar en start elk jaar in september. Het programma bevat mastervakken, een stage, een afstudeervak, en een keuze tussen Academic Consultancy Training (ACT) of Research Master Cluster (RMC). In het overzicht van Studieprogramma kun je per studiejaar bekijken wat je te wachten staat. Of Vergelijk de opleiding met verwanten opleidingen.

  Specialisaties

  De opleiding plantenbiotechnologie kent drie Specialisaties. Voor alle specialisaties geldt dezelfde studieopzet. Bij bijna alle specialisaties zijn er meerdere afstudeermogelijkheden waarmee je je eigen accenten legt en invulling geeft aan die specialisaties. De studieadviseurs kunnen je helpen bij het maken van keuzes.

  Toelating en inschrijving

  Voor toelating tot de master Plant Biotechnology moet je een relevante vooropleiding hebben. Met een BSc-diploma Plantenwetenschappen, Biotechnologie of Biologie van Wageningen University kun je zonder meer beginnen.

  Daarnaast is toelating mogelijk met een universitair bachelordiploma Biologie, Moleculaire Levenswetenschappen of Life Science and Technology. Ook met de volgende hbo-bachelors ben je mogelijk toelaatbaar: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Toegepaste Biologie, Biotechnologie of Applied Science. De toelaatbaarheid hangt in al deze gevallen sterk af van je vakkenkeuze en specialisatie. Wil je naar de MSc Plant Biotechnology doorstromen, neem dan tijdig contact op met de opleidingsdirecteur om de mogelijkheden te bespreken. Voor alle informatie kun je terecht op de pagina Toelating & inschrijving.

  Studenten vertellen

  Wil je meer weten over deze master? Lees dan de Studenten verhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.

  Na je studie

  Met een MSc-diploma Plant Biotechnology ben je klaar voor een R&D-functie bij universiteiten, onderzoeksinstituten, biotechbedrijven of in de agribusiness. Maar je hebt ook carrièremogelijkheden op het gebied van beleid, advies en communicatie in de agribusiness, bij de overheid of bij belangenorganisaties. De meeste alumni beginnen hun carrière als PhD-student.

  Op de pagina Na de opleiding vertellen alumni over hun werk.