Master Animal Sciences

De master Animal Sciences is een internationaal georiënteerd programma voor studenten met interesse in dieren die een integraal onderdeel uitmaken van onze maatschappij. De mens-dier relatie is essentieël in deze opleiding. De opleiding levert diepgaande kennis over diverse aspecten van deze dieren; van de biologie van het individuele dier naar de relatie tussen het dier en de directe omgeving, tot maatschappelijk en ethische aspecten van de dierhouderij. Het doel van de master Animal Sciences is om vaardige en professionele dierwetenschappers op te leiden, die een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van duurzame manieren waarop wij wereldwijd dieren houden.

Waarom deze studie?

  • Veel aandacht voor kennisontwikkeling ten behoeve van de duurzame dierhouderij.
  • Unieke opleiding voor Nederland met veel keuzemogelijkheden.
  • Internationale oriëntatie met de optie om in het buitenland onderzoek te doen of te studeren.

Opbouw van de master Animal Sciences

De tweejarige, Engelstalige MSc Animal Sciences biedt een multidisciplinair en individueel studieprogramma. In het eerste jaar volg je voornamelijk vakken. Dit zijn vakken gericht op het ontwikkelen van (academische) vaardigheden, verdiepende vakken gericht op een specialisatie, vrije keuze vakken en - indien nodig - vakken waarmee je je basiskennis ophaalt. Welke vakken dit precies zijn hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en interesse.

In het tweede jaar doe je een afstudeeronderzoek in je specialisatie. Daarnaast kun je, afhankelijk van je vooropleiding kiezen voor een stage bij een bedrijf in een bepaalde specialisatie, of voor een professionele oriëntatie buiten het terrein van de Dierwetenschappen. Je kunt daarnaast je onderzoek en stage in het buitenland doen, maar ook voor het volgen van onderwijs zijn er mogelijkheden in het buitenland.

Ga naar het studieprogramma van MSc Animal Sciences (Engels)

Vergelijk Animal Sciences met verwanten opleidingen (Engels)

Specialisaties

Welke specialisatie van Animal Sciences je ook kiest, je gaat aan de slag met vraagstukken rond duurzame dierhouderij, diergezondheid en dierenwelzijn. Wil je weten hoe je een ziekte-uitbraak in een bepaalde populatie dieren kunt voorkomen? Of hoe je dierwelzijn en diergezondheid kunt handhaven en verbeteren? Ben je geïnteresseerd in het bestuderen van individuele dieren of de gehele dierhouderijsystemen? Vind je het fascinerend hoe diervoeding de groei en gezondheid beïnvloedt? Of wil je meer weten over de interactie tussen genen en de omgeving? Op welke vraag wil jij het antwoord weten? Jouw interesse is leidend in het kiezen van je specialisatie.

De specialisaties die hierbij horen zijn:

Ga naar alle specialisaties binnen Animal Sciences (Engels)

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Om toegelaten te worden tot de master Animal Sciences moet je voldoen aan een aantal toelatingseisen, zoals een relevant bachelordiploma met een GPA van minimaal 70% en een goede beheersing van het Engels. Relevante bacheloropleidingen zijn dierwetenschappen, biologie, ecologie, aquatische/mariene wetenschappen, visserij of natuurwetenschappen/techniek in relatie tot dieren. Een HBO-opleiding op een van die terreinen is ook relevant.

Ga naar Toelating en Inschrijving (Engels)

Student ervaringen

De beste manier om onze opleiding te leren kennen is via onze studenten. Studenten delen hun ervaringen met jou over het master programma en het studentenleven in Wageningen.

Als stagiair had ik het voordeel om vaardigheden en kennis op te doen met betrekking tot het uitvoeren van onderzoek

Ga naar Student ervaringen (Engels)

Beroepen en Toekomst

Afgestudeerde Animal Sciences studenten vinden veelal functies als onderzoeker, adviseur of als zelfstandig ondernemer. Vaak groeien mensen door naar managementfuncties. Zo kun je in binnen- en buitenland terechtkomen als bijvoorbeeld diervoederspecialist voor varkens bij een diervoederfabrikant, als accountmanager agribusiness bij een bank, als adviseur op het gebied van diergezondheid bij een farmaceutisch bedrijf, als beleidsmedewerker bij een ministerie, als onderzoeker aan een universiteit of als geneticus bij een fokkerijbedrijf.

Lees waar afgestudeerde MSc Animal Sciences zijn terecht gekomen na de studie door op onderstaande link te klikken.

Werken na de opleiding Animal Sciences (Engels)

Meer informatie

Wil je meer informatie over de overgang van een HBO of bachelor opleiding naar onze master opleiding? Neem dan contact op met de studiekeuzecoach. Ook voor je algemene vragen over studeren in Wageningen kun je bij deze persoon terecht. Voor specifieke vragen over toelating en over het studieprogramma kan je ook terecht bij de opleidingsdirecteur. De contactformulieren staan rechts bovenaan deze pagina.

Alle Masteropleidingen aan Wageningen University zijn in het Engels. De uitgebreide informatie over Animal Sciences is dan ook te vinden op de Engelstalige website.

Ga naar de Engelstalige website van MSc Animal Sciences