Opleidingen en Cursussen
Om de mondiale uitdagingen waarvoor onze samenleving zich gesteld ziet aan te kunnen pakken, leidt Wageningen University & Research professionals van over de hele wereld op. Door kwalitatief hoogwaardig onderwijs aan te bieden - van gezonde voeding tot de leefomgeving - richt WUR zich op educatieve ecosystemen voor een 'leven lang leren', uiteenlopend van bachelor en master opleidingen en MBA's tot summer schools, online cursussen en MOOCs.
Maatwerk Trainingen
Door nauw samen te werken met de groenste en meest duurzame universiteit ter wereld, brengen we Kennis in Actie door trainingsprogramma's op maat te ontwerpen. Wageningen University & Research (WUR) heeft veel expertise, technologie, faciliteiten en ideeën in huis.
Alle Opleidingen en Cursussen
22 Geplande activiteiten
-
Mastercursus Food Structuring - Structuring by Temperature, Designing Edible BarriersIn deze online mastercursus leer je hoe je voedingsmiddelen kunt structureren door temperatuurprocessen te bestuderen en leer je over de chemische mogelijkheden in meerfasenproduc...
-
Mastercursus Enzymology for Food and Biorefinery - Carbohydrases & KineticsIn deze online mastercursus leer je over enzymatische processen - carbohydrasen en de kinetiek van deze enzymen - voor voedselproductie of bioraffinage.
-
Mastercursus Food Structuring - Structuring by Deformation, Properties of Interfacial SystemsOntdek in deze online mastercursus de relaties tussen emulsificatie- of extrusieprocessen en de stabiliteit van gestructureerde meerfasige voedselsystemen.
-
Mastercursus Advanced Biochemical Analysis of Foods - Product CompositionIn deze online mastercursus leer je over specifieke verbindingen in voedingsproducten voor kwaliteitscontrole en om de herkomst van voedingsmaterialen te traceren.
-
Mastercursus Advanced Food Microbiology - Tools for Safety ManagementDeze online mastercursus richt zich op de ecologie en fysiologie van voedsel en microben in het maagdarmkanaal en hun impact op voedselkwaliteit en -veiligheid.
-
Mastercursus Predicting Food Quality - Theoretical Principles of ModellingIn deze online mastercursus verdiep je je kennis over kwantitatieve analyse van voedselkwaliteit en modellering om zowel kwaliteitskenmerken als onzekerheden van voedsel te voorspe...
-
Mastercursus Automation in Food ManufacturingIn deze online mastercursus verdiep je je kennis over automatisering in de voedselproductie. Zowel theoretische als praktische aspecten komen aan bod.
-
Mastercursus Enzymology for Food and Biorefinery - Proteases, Lipases & BioreactorsIn deze online mastercursus gaan we dieper in op enzymatische processen voor voedselproductie of bioraffinage. We bestuderen proteasen, lipasen en bioreactoren.
-
Mastercursus Food Ingredient FunctionalityIn deze online mastercursus bestudeer je werking en verbetering van voedingsingrediënten voor efficiënt gebruik in voedselsystemen.
-
Mastercursus Advanced Biochemical Analysis of Foods - Product Authenticity and ToxicologyDeze online mastercursus gaat over analysetechnieken van pesticiden, toxines, additieven, biofunctionals en markers voor traceerbaarheid.
-
Mastercursus Advanced Food Microbiology - Minimal Processing, Preservation and FermentationDeze online mastercursus richt zich op de impact van virussen, bacteriën en schimmels op voedselkwaliteit en -veiligheid.
-
Mastercursus Predicting Food Quality - Solving Food Science Problems by ModellingIn deze online mastercursus gaan we dieper in op kwantitatieve analyse van voedselkwaliteit en modellering.
-
Mastercursus Advanced Molecular Gastronomy - from Ingredients to Food TextureIn deze online mastercursus leer je hoe fysische en chemische eigenschappen van producten zijn gekoppeld aan zintuiglijke eigenschappen, met de nadruk op ijs, brood en bier.
-
Mastercursus Food Toxicology - Toxicity and Risk Assessment of Avoidable Chemicals in FoodIn deze online mastercursus bestudeer je de toxiciteit en risicobeoordelingen van vermijdbare chemicaliën in voedsel.
-
Mastercursus Sustainable Food and Bioprocessing - Flow and Pinch AnalysisDeze online mastercursus richt zich op de evaluatie van bestaande en nieuwe technologieën met betrekking tot efficiëntie van grondstof-, water- en energieverbruik en duurzaam proce...
-
Mastercursus Product and Process Design – Principles of consumer-oriented food product design (PPD-DL I)Deze online mastercursus gaat in op de voortdurende behoefte aan nieuwe producten en hoe je methoden voor succesvol consumentgericht voedselontwerp kunt toepassen en beoordelen.
-
Mastercursus Advanced Molecular Gastronomy - Physical and Chemical Aspects of Flavour PairingIn deze online mastercursus leer je hoe de fysische en chemische eigenschappen van wijn en chocolade -zoet, hartig, samentrekkend- gerelateerd zijn aan zintuiglijke waarneming.
-
Mastercursus Food Toxicology - Toxicity and Risk Assessment of Unavoidable Chemicals in FoodIn deze online mastercursus bestudeer je de toxiciteit en risicobeoordelingen van onvermijdelijke chemicaliën in voedsel (zoals contaminanten, natuurlijke toxines, enz.).
-
Mastercursus Product and Process Design – Idea generation and selection of a product concept (PPD-DL II)In deze online mastercursus komen zowel het bedenken van nieuwe ideeën als de selectie van nieuwe productconcepten aan bod.
-
Cursus Plant pathologie en entomologieOnline cursus bestaande uit vier modules: fytopathologie, nematologie, entomologie en virologie. Alle modules zijn los van elkaar te volgen. Examen optioneel.