Voedsel, Voeding en Gezondheid
Wat we eten en drinken heeft een grote impact op ons dagelijks leven, ongeacht onze leeftijd. Wereldwijd eten veel mensen suboptimaal. Dat leidt enerzijds tot ondervoeding en anderzijds tot chronische ziekten zoals obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Tegelijkertijd worden de natuurlijke bronnen van de wereld schaarser, waardoor dierlijke eiwitten moeten worden vervangen door duurzaam plantaardig voedsel. Ontdek welke invalshoek op voeding & gezondheid bij jouw interesses past.
Bekijk het aanbod per subthema of gebruik onderstaande filter:
Voedselzekerheid
Cursussen over de groeiende wereldbevolking en schaarse middelen door verstedelijking en klimaatverandering.
Voedselsystemen en Duurzame Bedrijfsvoering
Cursussen over gezonde, duurzame voeding door toekomstbestendige voedselsystemen voor mensen overal ter wereld.
Voedseltechnologie
Cursussen met een focus op het optimaliseren van voedingsmiddelen en voedselproductie.
Voeding en Gezondheid
Cursussen met een interdisciplinaire benadering van humane voeding.
Gezonde Leefstijl en Interventie