Open Mind Lab

In het Open Mind Lab (OML) werk je in een klein groepje van WUR-studenten (5-7 personen) om een Studium Generale programma te ontwikkelen. Het startpunt is een breed gedefinieerd onderwerp. Je werkt samen om de focus aan te scherpen en een inspirerend en tot nadenken stemmend programma te ontwerpen. Dit kan bijvoorbeeld de vorm aannemen van een lezingenserie. Als een OML-student neem je deel aan het hele ontwikkelingsproces van het programma. Van de afbakening en verkenning van het thema en de planningsdiscussies met de sprekers, tot de praktische organisatie en het modereren van het programma.

Ik vond de Studium Generale lezingen zo interessant dat ik bijna iedere week ging. Na de lezing is er altijd ruimte voor een discussie, vragen of een gesprek met de desbetreffende spreker. Dit maakt het concept van Studium Generale zo geweldig. Je bevindt je in een ruimte met personen die er vrijwillig zijn en oprecht geïnteresseerd zijn, en dit merk je.

Hoe werkt OML?

Je kan je aanmelden als groep of als individu. Bij het aanmelden kan je zelf met een suggestie voor een onderwerp komen. Je kan ook een keuze maken uit de onderstaande thema’s. Geef dan aan welk onderwerp je voorkeur heeft.

  • Love
  • Environmental Activism
  • Ancient Greek Philosophers
  • Representing Future Generations
  • Garbage
  • The Wolf

Een OML-programma wordt gevormd door middel van een fascinerende verkenning van het onderwerp. Deze groepsreis vindt plaats over een periode van tien weken, uitmondend in de uitvoering van een Studium Generaleprogramma. Tijdens dit hele proces word je gecoacht door een programmaontwerper van Studium Generale.

Voor wie is OML?

Ben je een WUR-student en geïnteresseerd in het verkennen van fascinerende en complexe onderwerpen? Vind je het leuk om samen met een breder publiek op deze onderwerpen te reflecteren tijdens publieke evenementen? Ben je intrinsiek gemotiveerd en enthousiast om je vaardigheden en competenties te ontwikkelen, terwijl je academische reflectie in de praktijk toepast? Als je op zoek bent naar een unieke en verrijkende ervaring, dan is OML iets voor jou!

Wat haal je eruit?

Je verruimt en verdiept je kennis en begrip met betrekking tot het gekozen onderwerp. Daarnaast oefen je academische reflectie en de vertaling daarvan naar een extracurriculair educatief programma. Tegelijkertijd ontwikkel je belangrijke vaardigheden en competenties zoals samenwerken, organiseren, schrijven, communiceren en afbakenen. Tot slot ontvang je een bewijs van deelname dat je betrokkenheid en tijdsinvestering in het OML-programma aantoont, en dat je kan opnemen in je persoonlijke ontwikkelingsportfolio of curriculum vitae.

Tijdsinvestering en aanmelding

De groep komt regelmatig samen met de SG-programmaontwerper. Meestal duurt dit ongeveer een uur per week, als het agenda-technisch mogelijk is. Daarnaast investeer je een tot twee uur per week voor lezen, achtergrondonderzoek en praktische organisatie.

Als je interesse hebt om deel te nemen aan een OML, vul dan het formulier aan de rechterkant van deze pagina in.

Het OML-programma van dit studiejaar zit vol, dus helaas is het niet meer mogelijk om je daarvoor aan te melden. Vanaf september 2022 gaan we weer van start met een nieuwe groep. De uitvoering van dit OML-programma zal omstreeks december 2022 zijn. Deadline voor aanmelden is vrijdag 9 september 2022.