Docent Ontwikkelteam scheikunde

In 2021 willen we het Docent Ontwikkelteam (DOT) Scheikunde een nieuwe start geven. Met een team van scheikundedocenten gaan we aan de slag met het ontwikkelen van lesmateriaal dat direct bruikbaar is in de klas. Samenwerken in een DOT maakt dat je vakinhoudelijk kennis kunt delen en ook op de hoogte blijft van ontwikkelingen in het vakgebied.

Ook op didactisch gebied kunnen we kennis uitwisselen en (formatieve) opdrachten en practica ontwikkelen. Een DOT is de plek om kennis te maken met het onderzoek dat op de WUR gedaan wordt en zo ideeën op te doen voor aansprekende en actuele onderwerpen voor in de klas. Duurzaamheid, klimaat, bodem, voeding, milieu zijn thema's waarmee we aan de slag kunnen gaan.

Het idee is om maandelijks bij elkaar te komen. De eerste bijeenkomst zal in het teken staan van kennismaking en het uitwisselen van ideeën. In de volgende bijeenkomsten gaan we afhankelijk van de grootte van de groep gezamenlijk of in subgroepen werken aan het ontwikkelen van een project (2-4 lessen) of lesbrieven rond een bepaald thema.

Data bijeenkomsten

Donderdag 4 februari 2021
Donderdag 11 maart 2021
Donderdag 15 april 2021
Donderdag 13 mei 2021
Donderdag 17 juni 2021

Deelnemen aan een DOT

Vraag je je af of dit DOT iets voor jou is? Of heb je andere vragen, neem dan contact op met Reina Kuiper via het contactformulier op deze webpagina.

Wij vragen de schoolleider om een overeenkomst te ondertekenen waarin staat op hoeveel uren vrij te roosteren tijd je recht hebt voor de bijeenkomsten en het huiswerk.