Werken bij Pre-University

Bij Wageningen Pre-University zijn we regelmatig op zoek naar studenten die ons kunnen versterken binnen verschillende studententeams. Check hieronder het actuele aanbod en solliciteer!

Web 72 DPI-IMG_7545.jpg

Actuele aanbod

Pre-University workshopbegeleider (0-4 uur per week)

Lijkt het je leuk om naast je studie af en toe workshops te begeleiden? Kom werken in het studententeam van Pre-U en ervaar hoe het is om les te geven en om groepen scholieren te begeleiden!

Pre-University is onderdeel van WUR en draagt met haar activiteiten bij aan een betere aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs. Zowel op school als tijdens campusbezoeken organiseren wij voor leerlingen workshops, colleges, practica en onderzoeksprojecten, de zogenaamde Junior Consultancy Trainingen (JCT). Zo komen scholieren op allerlei manieren in aanraking met de thema’s van WUR.

Als student begeleid jij activiteiten die aansluiten bij jouw opleiding en expertise. Je laat de scholieren daarnaast ook kennismaken met het studentenleven door met ze in gesprek te gaan. Binnen het team zijn studenten vanuit verschillende studies werkzaam.

Omdat scholen de activiteiten aanvragen kan het zijn dat je de ene maand meer werkt dan de andere maand. De activiteiten vinden vrijwel altijd plaats tussen 09.00 uur en 17.00 uur op doordeweekse dagen. Je hoeft niet altijd te kunnen. Werken gaat op basis van intekenen op de aangevraagde activiteiten.

Enkele voorbeelden van activiteiten die wij aanbieden:

 • Moleculair koken
 • Blue Energy
 • Duurzaam ondernemen
 • Wereldvoedsel simulatie
 • Biodiversiteit
 • Landschapsinrichting
 • De ideale burger

Wat wij zoeken

 • Je bent enthousiast en in staat om onze doelgroep te motiveren.
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden, bent representatief en staat zelfverzekerd voor een groep.
 • Je hebt affiniteit met het (voortgezet) onderwijs.
 • Je bent iedere maand een paar uur beschikbaar, gedurende meerdere maanden. Dagen en tijden in overleg. Er worden geen activiteiten in de schoolvakanties gepland.

Wat wij bieden

 • Vergoeding via wurkforce.
 • Ondersteuning om aan je presentatievaardigheden te werken.
 • Een leuk team om mee te werken.
 • Een goede ervaring om op je CV te zetten.

Wil jij ons team komen versterken? Stuur dan je motivatie en beknopt cv naar pre.university@wur.nl t.a.v. Ellen van Seben.

Vaste ondersteuning bij het onderhoud van nlt-modules

Wageningen Pre-University beheert een twaalftal lesmodules voor het vak Natuur, Leven en Technologie (nlt), een bovenbouwvak voor havo en vwo. Wil je wat bijverdienen en heb je de educatieminor afgerond? Heb je daarnaast kennis van scheikunde en (moleculaire) biologie en affiniteit met duurzaamheid? Lees dan snel verder!

Je gaat zogenaamde APK’s uitvoeren voor nlt -lesmodules. Je voert klein onderhoud uit aan de modules. Denk aan het checken van linkjes, het updaten van figuren en stukken tekst die zijn verouderd. Verder verzamel je evaluaties van leerlingen, docenten en experts en schrijf je op basis daarvan een advies aan de certificeringscommissie voor hercertificering van de module. Op dit moment moeten er twee APK’s worden uitgevoerd, het betreft de modules Brandstof voor het leven en Bioinformatica.

Verder ben je beschikbaar om mee te schrijven aan nieuwe nlt-modules die in ontwikkeling zijn. Bijvoorbeeld de module Circulaire Technologie of een module over duurzaam gedrag.

Belangrijk om te weten

Het uitbetalen vindt plaats via WURkforce. Het is daardoor niet mogelijk om voor Pre-U te werken als je een contract binnen de universiteit hebt.

Meer informatie over de vereniging Natuur, Leven en Technologie?

Kijk dan eens op de pagina van Vereniging NLT.