Informatie voor Ouders

(Aanstaande) studenten vragen graag advies aan hun ouders bij het kiezen van hun studie. Hoe help je je kind bij het nemen van deze belangrijke beslissing? En hoe vind je de juiste informatie over de kwaliteit van een opleiding, over het leenstelsel en wat er allemaal komt kijken bij studeren op een hogeschool of universiteit? We geven je graag informatie om je kind op een goede manier te ondersteunen bij de studiekeuze.

  • Hoe begeleid ik mijn kind bij de studiekeuze?

    Hoe begeleid ik mijn kind bij de studiekeuze?

  • Ontvang op een leuke manier handige tips!

    Ontvang op een leuke manier handige tips!

Oudervoorlichting

Studiekeuze Stripboek

Download en deel het stripboek! Hierin zijn alle stappen van het studiekeuzeproces uitgebeeld, bij elke strip staan vijf tips en een verdiepend artikel.

Studiekeuzekind Blog

Bekijk het blog voor ouders van (aanstaande) studenten en kom meer te weten over onderwerpen als studiekeuze, studeren, tussenjaar en het leenstelsel.

Facebookgroep voor ouders

Volg de Facebookgroep 'Ouders en Studie'. Op dit kanaal posten we berichten over verschillende onderwerpen over kinderen die gaan studeren.

Webinar voor ouders

Volg een inspirerende webinar van oudervoorlichter Hermien Miltenburg. Je kunt je hier aanmelden op de datum van jouw voorkeur.

Nieuwsbrief voor ouders

Wil je als ouder van een (aanstaande) student op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen op het gebied van studiekeuze en studeren? Meld je dan snel aan.

Open dagen en ouders

Een Bachelor Open Dag of Master Open Dag is een niet te missen activiteit voor wie echt een weloverwogen studiekeuze wil maken. Tip: ga mee!

Meer informatie over: