Open dag

Programma Open Dag - Ouders

Een Open Dag is een eerste kennismaking met de universiteit of hogeschool. Ouders van aanstaande studenten zijn van harte welkom. Er is ook een speciale presentatie voor ouders waarbij we ingaan op al uw vragen.

U bent van harte welkom bij de presentaties voor ouders. Voor het ouderprogramma (zaal 4032 Orion) hoeft u zich niet speciaal aan te melden.
De presentatie is gericht op ouders, uiteraard zijn aanstaande studenten en overige gezinsleden ook welkom. De tijden zijn: 9.00-9.45 uur, 10.00-10.45 uur, 13.00-13.45 uur, 14.00-14.45 uur en 15.00-15.45.


We gaan dieper in op wat u kunt doen voor uw zoon of dochter bij studiekeuze en hoe u mee kunt helpen aan een succesvol eerste studiejaar. Ook krijgt u informatie over de kosten van studeren, begeleiding en huisvesting.

Vragen stellen op een Open Dag

Waar moet u als ouder vooral op letten op een Open Dag? Lees het artikel met slimme vragen voor ouders op het blog voor ouders www.studiekeuzekind.nl.

Wat kost studeren?

Studiefinanciering hoe werkt dat? Wat kost een opleiding? Niet alleen het collegegeld maar ook de kosten van leermiddelen en stages. Tijdens de ouderpresentatie krijgt u meer informatie over studiefinanciering. Ook hebben we het over baankansen. Kijk op www.studiekeuzekind.nl onder de tab: financiƫn.

Wonen

Hoewel de kamermarkt steeds krapper wordt, is wonen in Wageningen nog steeds heel leuk, veilig en gezellig. En relatief niet zo duur. Er is woningnood, dus op tijd aanmelden is belangrijk. Kijk op www.studiekeuzekind.nl en zoek op 'kamer'.

Arbeidsmarkt

Hoe is de arbeidsmarkt voor afgestudeerden van Wageningen University? Wat word je zoal na een opleiding van Wageningen University. In welke omgeving werk je dan? Ongeveer 85%-95% van de afgestudeerden vindt binnen drie maanden na afstuderen een baan.

Studiebegeleiding

Hoe zit de studiebegeleiding in elkaar? Hoeveel uitval is er? Wat doet de universiteit bij dreigende uitval? Hoe verloopt het contact met docenten en hoeveel contacturen zijn er. Wat doet een studentendecaan?

Op naar een succesvol eerste studiejaar

U krijgt informatie over hoe het studiejaar is opgebouwd, wanneer er tentamens en hertentamens zijn en we laten u zien op welke manier uw zoon/dochter leert. Meer informatie over het eerste jaar vind u onder Praktische informatie (kalender, studiegids). Ook hebben we het over de factoren die bepalen of het eerste studiejaar een succes wordt en wat u daaraan kunt doen. Kijk ook eens op www.studiekeuzekind.nl onder de tab 'studeren'.

Nieuwsbrief en blog voor ouders van (aanstaande) studenten