Open dag

Online programma Open Dag - Ouders

Op de Open Dag van 20 maart 2021 vertellen oudervoorlichter Hermien Miltenburg en studenten tijdens de ouderpresentatie meer over WUR. We vertellen hoe de lessen en tentamens zijn georganiseerd en hoe je extra ondersteuning kunt vragen. We geven informatie over studiekosten en studiefinanciering. We gaan in op de arbeidsmarkt en wat je verdient na een studie op de universiteit. Studenten vertellen meer over het wonen in Wageningen en hoe je een kamer vindt. Er is een special over studiepunten. Elke maand is er een webinar voor ouders van studiekiezers. Kijk voor meer informatie op het blog voor ouders www.studiekeuzekind.nl.

Presentatie: Studiepunten, hoe worden die verdiend?

Ieder studiejaar moet een student 60 studiepunten halen. Je rondt je opleiding af als je alle studiepunten van de opleiding gehaald hebt. Het eerste studiejaar moet je een minimum hoeveelheid studiepunten halen. In deze presentatie voor ouders en aanstaande studenten wordt uitgelegd hoe je studiepunten verdient binnen Wageningen University & Research. En wat een student moet doen als hij misschien te weinig studiepunten haalt. Studenten delen hun eigen ervaringen met studeren en studiepunten halen.
Deze presentatie is zinvol voor alle studenten die gaan studeren op een hogeschool of universiteit en hun ouders.

Presentatie: Alles wat je als ouder en student wilt weten over Wageningen University & Research:
Vragen stellen op een Open Dag

Waar moet u als ouder vooral op letten op een Open Dag? Lees het artikel met slimme vragen voor ouders op het blog voor ouders www.studiekeuzekind.nl.

Op naar een succesvol eerste studiejaar

U krijgt informatie over hoe het studiejaar is opgebouwd, wanneer er tentamens en hertentamens zijn en we laten u zien op welke manier uw zoon/dochter leert. Meer informatie over het eerste jaar vind u onder Praktische informatie (kalender, studiegids). Ook hebben we het over de factoren die bepalen of het eerste studiejaar een succes wordt en wat u daaraan kunt doen. Kijk ook eens op www.studiekeuzekind.nl onder de tab 'studeren'.

Studiebegeleiding

Hoe zit de studiebegeleiding in elkaar? Hoeveel uitval is er? Wat doet de universiteit bij dreigende uitval? Hoe verloopt het contact met docenten en hoeveel contacturen zijn er. Wat doet een studentendecaan?

Wonen

Hoewel de kamermarkt steeds krapper wordt, is wonen in Wageningen nog steeds heel leuk, veilig en gezellig. En relatief niet zo duur. Er is woningnood, dus op tijd aanmelden is belangrijk. Kijk op www.studiekeuzekind.nl en zoek op 'kamer'.

Geldzaken

Studiefinanciering hoe werkt dat? Wat kost een opleiding? Niet alleen het collegegeld maar ook de kosten van leermiddelen en stages en de bijkomende kosten voor een student. Tijdens de ouderpresentatie krijgt u meer informatie over studiefinanciering. Ook hebben we het over baankansen en wat een afgestudeerde verdient. Kijk op www.studiekeuzekind.nl onder de tab: financiƫn.

Nieuwsbrief en blog voor ouders van (aanstaande) studenten