PWS-activiteiten

Tijdens een PWS-activiteit bij Wageningen University & Research leer je alles over het maken van een goede onderzoeksvraag en kun je vragen stellen over je Profielwerkstuk. De PWS-activiteiten worden georganiseerd voor leerlingen uit 4/5 havo en 4/5/6 vwo.

PWS-dag

Programma PWS-dag

13:00 of 15:00 uur Introductie
13:10 of 15:10 uur Filmpje "Wat is een goede onderzoeksvraag?"
13:25 of 15:25 uur Brainstormsessie
14:25 of 16:25 uur Einde

De online PWS-dag heeft twee sessies. Je wordt ingedeeld op basis van je onderwerp. Een sessie begint om 13:00 uur, de andere sessie om 15:00 uur.

Samen met studenten van Wageningen University & Research ga je in één middag op zoek naar een goede onderzoeksvraag en leer je hoe je een onderzoek op moet zetten en bronnen moet zoeken. Je volgt een kort online college over het formuleren van je onderzoeksvraag, onderzoeksopzet en bronnen zoeken. Vervolgens ga je in groepjes hieraan werken begeleid door Wageningse studenten. Dit zal via een online connectie gaan.

Uiteindelijk sluit je af met een onderzoeksvraag, een onderzoeksopzet of relevante bronnen, afhankelijk van hoe ver je bent met je PWS.

Muggenpracticum

Muggenpracticum: Hoe aantrekkelijk ben jij voor muggen?

Deze middag krijg jij de tijd om het practicum zoals omschreven in ‘deze handleiding’ te komen uitvoeren in het muggenlab op onze universiteit.  

Alle informatie die je nodig hebt staat in deze handleiding. Bereid je van te voren goed voor!

Let op: er kunnen maximaal 6 groepjes per keer deelnemen.

Rondleiding AlgaePARC

Heeft jouw PWS-onderwerp iets te maken met algen en wil je eens op grote schaal zien hoe algen gekweekt worden?

Meld je dan aan voor de rondleiding en breng een bezoek aan AlgaePARC. Wil je nu alvast meer weten wat er in AlgaePARc allemaal gedaan wordt? Neem dan een kijken op: https://www.algaeparc.com/

Kick-off workshop Global Challenge

Doe mee aan de Global Challenge van de World Food Prize Foundation met leerlingen uit de hele wereld! Wageningen Youth Institute nodigt je uit om een kort werkstuk over een zelfgekozen onderwerp over het voeden van de wereld te schrijven en daarover in gesprek te gaan tijdens de finale op 17 maart 2022. Als je wordt geselecteerd, mag je mee naar het Global Youth Institute in oktober 2022 in Des Moines, de VS. Meer informatie kun je vinden op de Global Challenge-pagina.