Gedragsecologie

De leerstoelgroep Gedragsecologie (BHE) bestudeert de oorzaken en gevolgen van het gedrag van dieren, vooral gericht op sociale contexten. Wij bieden onderwijs in gedragsecologie en het gedrag van dieren.
Ons onderzoek richt zich op:
• Gedragsecologie
• Toegepaste gedragsbiologie
• Gedrag van gezelschapsdieren

Het onderwijs en onderzoek bij Wageningen University & Research is voornamelijk Engelstalig. Daarom is de informatie over deze leerstoelgroep voornamelijk in het Engels beschikbaar. Sommige nieuwsberichten en agendapunten zijn ook in het Nederlands beschikbaar, dan staan ze op deze pagina. Uitgebreidere informatie vindt u op de Engelstalige pagina van Gedragsecologie.

klik hier voor de uitgebreidere Engelse site

Nederlandstalig nieuws

Freud in de kippenstal

Op woensdag 1 mei 2013 is het artikel "Freud in de kippenstal" geplaatst in de Trouw (de Verdieping pag 14 & 15). Het artikel, een interview met hoogleraar Marc Naguib en universitair docent Bas Rodenburg, beschrijft de speerpunten en het onderzoek van de leerstoelgroep gedragsecologie. Om het artikel te lezen klik de titel of open het document.

Het artikel:

Marc Naguib in ‘Hoe?Zo! Radio’ op 25 april

Op donderdag 25 april 2013 was Marc Naguib van 20.00-21.00 uur te horen in het radio programma ‘Hoe?Zo! Radio’ op radio 5. In dit interview heeft Marc vertel over dierwelzijn en sociaal gedrag, gelinkt aan zijn inaugurele rede van afgelopen 21 maart: Networking in animals – Social behaviour in a complex world. Om terug te luisteren klik op de titel!

Lysanne Snijders in Vroege Vogels

Op zondag 21 april 2013 was Lysanne Snijders van 8.00-10.00 uur te horen in het radioprogramma ‘Vroege Vogels’ op Radio 1. Zij vertelt in deze uitzending over haar veldonderzoek aan sociale netwerken bij koolmezen. Om terug te luisteren klik op de titel!

Nederlandstalige agenda (indien beschikbaar)