vogels diagnostiek testen ziekten pluimvee

Diagnostiek: Pluimvee en (sier)vogels

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) verricht diagnostiek bij vogels (inclusief pluimvee en siervogels). De tests worden uitgevoerd bij zieke vogels, en ook in het kader van export en monitoring.

Wij testen op verschillende ziekten, zoals Aviaire Influenza, Newcastle Disease, Botulisme en Campylobacter.

1. Vul het opdrachtformulier in

Wilt u monsters laten onderzoeken? Vul dan het onderstaande formulier in. Voeg dit uitgeprint en ondertekend toe aan uw onderzoeksmateriaal.

Meld diagnostiek voor 50 of meer vogels eerst bij ons aan. Dit voorkomt onnodige vertraging van de diagnostiek van een dergelijke inzending. Voor virusisolatie bij Aviaire Influenza (AI) en Newcastle Disease gelden afwijkende regels, klik op de uitklapper hieronder.

Aanmelden virusisolatie AI & Newcastle Disease

Voor het insturen van grotere hoeveelheden monsters voor Aviaire Influenza virusisolatie (AI-VI) en Newcastle Disease virusisolatie (ND-VI) geldt een vooraanmelding van minimaal 2 weken.

Vooraanmelding is belangrijk wanneer u:

  • 20 of meer monsters inzendt voor gepoold onderzoek
  • 5 of meer monsters inzendt voor individueel onderzoek

Meld de diagnostiek eerst bij ons aan

Kosten bij niet ontvangen samples
Als WBVR het materiaal niet op de aangemelde datum ontvangt, zijn we genoodzaakt kosten aan de aanmelder in rekening te brengen. Het betreft € 7,00 aan voorbereidingskosten per niet ontvangen monster.

Opdrachtformulier diagnostiek vogels

Formulier early warning Aviaire Influenza

2. Stuur de monsters op

Voeg het ingevulde opdrachtformulier bij de monsters en verzend het materiaal of geef het af. U kunt ook gebruik maken van de ophaalservice.

3. Volg uw inzending

Via MijnBVR volgt u uw inzending en kunt u (deel)rapportages bekijken. Log hieronder in met uw klantnummer.