Product of dienst

Transvision meetapparatuur

De Transvision meetapparatuur bepaalt van transparante bouw- en kasdekmaterialen voor zowel loodrecht als diffuus opvallend licht: lichttoetreding (UV-VIS), toetreding zonne-energie (NIR), reflectie en kleur. De metingen worden conform nationale (NEN) en internationale (EN, ASTM) normen uitgevoerd.

Voor een gerichte selectie en voor certificering is het van belang de optische eigenschappen van transparante materialen te kennen. De lichttransmissie van materialen met een discontinue structuur, zoals kanaalplaten, figuurglas en gestructureerde platen en folies kan alleen nauwkeurig bepaald worden door het meten van een groot oppervlak met behulp van een integrerende bol. Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld voor toeleverende industrie├źn op het gebied van glas, kanaalplaten en kunststof folies in de bouwsector en de tuinbouw.

Naast de grote uitvoering die alle genoemde eigenschappen meet, kan op klantspecificatie vereenvoudigde Transvision meetapparatuur geleverd worden.

Door haar uitgebreide expertise op het terrein van licht en optica heeft Wageningen Plant Research meetapparatuur ontwikkeld die aan internationale standaarden voldoet. Wageningen Plant Research heeft de Transvision apparatuur in eigen beheer ontwikkeld en biedt naast de apparatuur ook de mogelijkheid voor een onderhoudscontract en regelmatige ijking.