Over Wageningen

Wageningen University & Research is het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research.

To explore the potential of nature to improve the quality of life

Dat is de missie van Wageningen University & Research. Onze ruim 6.500 medewerkers en 12.000 studenten uit meer dan honderd landen werken in ons domein van gezonde voeding en leefomgeving overal ter wereld, zowel voor overheden als voor het bedrijfsleven.

Wageningen Aanpak

De kracht van Wageningen University & Research ligt in de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit in de samenwerking vanuit verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines. Daardoor kunnen wetenschappelijke doorbraken snel in de praktijk en in het onderwijs worden vertaald, dat is de Wageningen Aanpak.

De wetenschappelijke kwaliteit van Wageningen University & Research wordt bevestigd door de prominente positie die wij innemen in de internationale rankings en citatie-indexen.

Het domein van Wageningen University & Research bestaat uit drie samenhangende kerngebieden:

Vestigingen Wageningen University & Research

Wageningen University & Research heeft vestigingen verspreid over heel Nederland. Een groot deel van docenten, onderzoekers en medewerkers is gehuisvest op Wageningen Campus.

Jaarverslag, brochure, kwartaalblad en nieuwsbrief

Corporate brochure WUR

cbv.PNG
Alleen in het Engels beschikbaar

Corporate brochure Wageningen University & Research

Jaarverslag WUR

Jaarverslag 2018_voorblad.jpg

Lees het jaarverslag WUR 2018

Kwartaalblad Wageningen World

Wageningen World 03 2018

Wageningen World online lezen en abonneren op het kwartaalblad.

Nieuwsbrief WUR

2-wekelijkse nieuwsbrief van WUR
Meld je aan voor de 2-wekelijkse nieuwsbrief van Wageningen University & Research en blijf zo op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van gezonde voeding en leefomgeving.