Oproep

Eat2Run onderzoek

Hardlopen is goed voor de gezondheid, maar helaas kan hardlopen ook leiden tot blessures en andere medische problemen, waaronder peesblessures en buikklachten. Voedingsfactoren kunnen een rol spelen bij deze problemen, maar er bestaat nog veel onduidelijkheid over de rol van voeding bij de ontwikkeling, de behandeling, en het voorkómen van peesblessures en buikklachten. Daarom willen wij hier nader onderzoek naar doen.

Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar 10.000 hardlopers vanaf 18 jaar. We zijn nadrukkelijk op zoek naar zowel hardlopers zonder als mét peesblessures en buikklachten. Alleen zo kunnen wij het vóórkomen van peesblessures en buikklachten en de samenhang met voeding en loopgedrag goed onderzoeken. Deelname aan het onderzoek houdt in dat u twee online vragenlijsten invult.

Meedoen?

Aanmelden voor dit onderzoek is niet meer mogelijk.

Wat staat er voor u tegenover?

 • U levert een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek
 • U ontvangt informatie over uw voedingsinname
 • U ontvangt kortingsbonnen die (online) te besteden zijn bij Futurumshop én Runnersworld Ede wanneer u beide vragenlijsten volledig invult
 • U maakt kans op mooie prijzen. Onder deelnemers die beide vragenlijsten volledig hebben ingevuld worden een aantal aantrekkelijke prijzen verloot, zoals een hardloophorloge en een paar hardloopschoenen

Profiel deelnemers

Wij zoeken 10.000 hardlopers, mannen en vrouwen, die:

  • 18 jaar of ouder zijn
  • Gewoonlijk gemiddeld 1x per week of vaker hardlopen, ongeacht hoe lang en hoe snel

  Wat wordt er van u verwacht?

  Wij vragen u om twee online vragenlijsten in te vullen. Eén vragenlijst gaat over voedingsinname; de andere vragenlijst gaat over hardloop gerelateerde zaken, zoals trainingsfrequentie en intensiteit, hardloopondergrond, (wedstrijd)doelen, etc., en over peesblessures en buikklachten. De tijdsinvestering voor het invullen van de vragenlijsten bedraagt ongeveer 30 minuten.

  Na aanmelding voor het onderzoek ontvangt u per e-mail een inlogcode en een wachtwoord voor het invullen van de vragenlijsten.

  Vragen?

  Meer informatie over het onderzoek leest u in de informatiebrochure. Heeft u naar aanleiding van de informatie nog vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met het onderzoeksteam via eat2run@wur.nl.