Ga naar de inhoud

4e Food Allergens Symposium – Regulation, Management and Detection

In het kort

Activiteit
  • Wageningen Food Safety Research, ILVO, FAVV en CER-Groupe
  • Dinsdag 25 november 2025
  • 9.00 - 16.30 uur
  • Fletcher Hotel-Restaurant De Wageninsche Berg

Vanwege het beperkte aantal inschrijvingen moeten we dit symposium helaas annuleren. Wanneer de datum wordt verplaatst, publiceren we deze op de website.

Indien gewenst, kunnen we u ook persoonlijk op de hoogte stellen. Stuur een e-mail naar: allergenensymposium2025.wfsr@wur.nl

Het is niet mogelijk om online deel te nemen.

Achtergrond symposium

Achtergrond

Dit symposium biedt een multispectraal perspectief op allergenen met de focus op drie belangrijke gebieden:

  • Consumenten en patiënten
  • Handhaving
  • Analytische detectiemethoden

Alle presentaties worden in het Engels gegeven.

Programma

Programma

Bevestigde uitgenodigde sprekers. Meer sprekers worden nog bevestigd.

Sessie 1: Consumenten en patiëntenSessie 2: HandhavingMiddagsessie - Sessie 3: Analytische detectiemethoden

Sabina Schnadt (Europese Federatie van Allergie en Luchtwegen)

Nikki Emmerik (Nederlands Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)

Alexander Scherl (Officiële Voedselcontroleautoriteit, deelstaat Genève)

Ine van der Fels-Klerx (Wageningen Food Safety Research)

Jan Eliens (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit)

Michael Walker (Honorair hoogleraar aan het Institute for Global Food Security, Queen's University, Belfast)

Jo Mons (Odisee)

Ben Remington (Remington Consulting Group B.V)

Marjan van Ravenhorst (Allergen Consultancy)

Bevestigde uitgenodigde sprekers. Meer sprekers worden nog bevestigd.

  1. Sessie 1: Consumenten en patiënten

    Sabina Schnadt (Europese Federatie van Allergie en Luchtwegen)

    Sessie 2: Handhaving

    Nikki Emmerik (Nederlands Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)

    Middagsessie - Sessie 3: Analytische detectiemethoden

    Alexander Scherl (Officiële Voedselcontroleautoriteit, deelstaat Genève)

  2. Sessie 1: Consumenten en patiënten

    Ine van der Fels-Klerx (Wageningen Food Safety Research)

    Sessie 2: Handhaving

    Jan Eliens (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit)

    Middagsessie - Sessie 3: Analytische detectiemethoden

    Michael Walker (Honorair hoogleraar aan het Institute for Global Food Security, Queen's University, Belfast)

  3. Sessie 1: Consumenten en patiënten

    Jo Mons (Odisee)

    Sessie 2: Handhaving

    Ben Remington (Remington Consulting Group B.V)

    Middagsessie - Sessie 3: Analytische detectiemethoden
  4. Sessie 1: Consumenten en patiënten
    Sessie 2: Handhaving

    Marjan van Ravenhorst (Allergen Consultancy)

    Middagsessie - Sessie 3: Analytische detectiemethoden

Disclaimer

Ten aanzien van uw inschrijving vragen wij u alleen de noodzakelijke gegevens in te vullen. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor dit evenement en om u te informeren over dit evenement. Inschrijvingen worden bewaard totdat alle inschrijvingskosten zijn betaald, daarna worden ze verwijderd. Door dit formulier in te dienen, geeft u aan dat u de persoonsgegevens vrijwillig hebt verstrekt en dat u akkoord gaat met de verwerking hiervan zoals beschreven. U hebt het recht om de persoonsgegevens in te zien, te verwijderen, te corrigeren of te beperken, evenals het recht om bezwaar te maken en het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Meer hierover leest u op onze privacypagina. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingeborg.vanleeuwen-bol@wur.nl.

Datum

di 25 november 2025
09:00 - 16:30

Organisatie-eenheid

Wageningen Food Safety Research