Training course

Fear of Failure -or- Dare to Succeed

Niemand houdt ervan om te falen. Voor sommige mensen is die angst echter zo sterk dat ze niet eens - op tijd – beginnen. Of ze kunnen niet stoppen hun werk na te kijken en te verbeteren. Komt je dit bekend voor? Geen zorgen, je bent niet alleen en je kan eraan werken!

Faalangst is een bekende vorm van stress bij studenten. In deze training leer je wat het eigenlijk inhoudt, waar het vandaan komt en hoe je ermee om kan gaan.

Wees niet bang om te falen, maar durf te slagen!

Organisator Student Training & Support
Datum

do 30 mei 2024 tot do 13 juni 2024

Duur 4 donderdagen: 30 May, 6 & 20 juni | 12:35 - 13:50u & 13 juni 1-op-1 sessie (20 min)
Zaal/kamer Wageningen Campus n.t.b.
Prijs Gratis

Ieders angst is anders!

In deze training duik je in jouw faalangst. Deze is namelijk voor iedereen verschillend. Ontdek wat er nou voor zorgt dat je obstakels ondervindt tijdens het behalen van jouw doelen. Daarnaast leer je ook hoe je om kan gaan met de stress en angst die faalangst creëert.

Faalangst kan zowel je studie als je welzijn belemmeren. Denk maar aan een black-out tijdens een tentamen, het uitstellen van je studietaken, of je werkt veel te lang en te hard aan een opdracht. Dit kan weer zorgen voor spanning, extra zorgen en slaapgebrek.

Voor de duidelijkheid: Deze training neemt je faalangst niet weg. Wel helpt het jou je faalangst onder controle te krijgen!

Over de training

De training bestaat uit vier sessies: 

  1. Waarom zijn we bang om te falen? Welke biologische oorzaken liggen onder je angst en stress en hoe ziet jouw faalangst eruit?
  2. Durf te slagen; reken af met belemmerende gedachten
  3. Focus en ontspanning
  4. Jij en de anderen; prestaties en kwaliteiten

Voor wie is deze training?

De training is voor WUR studenten die faalangst ervaren en eraan willen werken. Faalangst kan – maar hoeft niet - gerelateerd zijn aan perfectionisme.

Praktische informatie

Groeps grootte Max. 15 deelnemers
Taal in principe Engels / afhankelijk groepssamenstelling
Duur 4 sessies van ca. 75 min.
Kosten Gratis, aangeboden door Student Training & Support
Collegejaar 2023-2024 Training is in principe gepland voor P1, P2, P4, P5, P6

Passen de data nu niet, maar heb je interesse in deze training, dan kun je je contactgegevens achterlaten via 'Schrijf je in'. Zodra nieuwe data bekend zijn sturen we je een e-mail.