Alumnibijeenkomst

KNM - Excursie voedselbos Wageningen en Smaakpark Ede - 7 oktober 2022 | GAAT NIET DOOR

De excursie op vrijdag 7 oktober gaat niet door. Mogelijk vindt de excursie op een ander moment plaats.

Organisator Kennisnetwerk Milieu

Excursie met thema Voedsel

De kranten staan vol met discussie over stikstof en boeren en welke invloed deze ontwikkelingen hebben op de voedselproductie in Nederland. Daarom vonden we het leuk om dit jaar een excursie te organiseren die ons ontwikkelingen op voedselgebied laten zien. De excursie is tweeledig. Er wordt Nederlands gesproken tijdens de excursie.

1. Voedselbos Wageningen
Allereerst gaan we op bezoek bij het voedselbos in Wageningen. We krijgen hier een rondleiding en er zal meer verteld worden over voedselbossen in het algemeen en niet-cognitieve ervaringen in het voedselbos. Dit alles vindt plaats onder het genot van een drankje. Klik hier voor meer informatie over voedselbossen.

2. Smaakpark Ede

Het tweede gedeelte bestaat uit een bezoek aan Smaakpark Ede. Hier houden ze zich bezig met duurzame voedselvoorziening. Ze denken na over de impact van voedselvoorziening op de omgeving. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de fermentatie technieken. Ze doen bijvoorbeeld mee aan low food lab, met onderzoek naar culinaire technieken om eendenkroos in een smaakvol gerecht om te zetten. Bij aankomst zal iemand vertellen over het concept. Dit alles gebeurt ook onder genot van een drankje. Klik hier voor meer informatie over het smaakpark.

Kijk voor alle informatie over deze leuke activiteiten op de website van KNM via de oranje knop aan de rechterkant.