Op weg naar een duurzaam voedselsysteem in China: inzichten uit een geïntegreerde milieu-economische modelleringsbenadering

Promotie
In het kort- 29 januari 2026
- 13.00 - 14.30 ur
- Auditorium Omnia, gebouw 105, Wageningen Campus
- Livestream beschikbaar
Samenvatting
Dit PhD-onderzoek richt zich op de vraag hoe de Chinese bevolking op een gezondere en milieuvriendelijkere manier gevoed kan worden. Als de grootste producent én importeur van landbouwproducten, alsook de grootste jaarlijkse uitstoter van broeikasgassen ter wereld, speelt China een sleutelrol in de duurzaamheid van het mondiale voedselsysteem. Omdat mondiale voedselsystemen via internationale handel sterk met elkaar verweven zijn, kunnen veranderingen in de voedselproductie en consumptiepatronen in China grensoverschrijdende effecten hebben. Dit proefschrift maakt gebruik van een geïntegreerde milieu-economische benadering gebaseerd op een toegepast algemeen-evenwichtsmodel om de milieu- en economische effecten te beoordelen van verschillende transitieopties voor het voedselsysteem. Deze opties omvatten maatregelen aan de productiezijde, land-gebaseerde strategieën, mitigatiemaatregelen aan de consumptiezijde en verschillende milieubeleidsinstrumenten. Tezamen genomen draagt dit proefschrift bij aan beleidsvorming die gericht is op het realiseren van zowel milieuduurzaamheid als voedselzekerheid, en biedt het inzichten om afruilen tussen deze uitkomsten te beperken en synergiën te benutten bij de transformatie van het Chinese voedselsysteem.
Promovenda
De promovenda van de promotie "Op weg naar een duurzaam voedselsysteem in China: inzichten uit een geïntegreerde milieu-economische modelleringsbenadering".
W (Weitong) Long
Promovenda
About the PhD defence
Datum
13:00 - 14:30