Uitgave

Biologische stellingen onder de loep

Op deze pagina vindt u een lijst met alle verwijzingen naar bronnen die in het boek “Biologische stellingen onder de loep; een kritische blik op biologische voeding” te vinden zijn, gegevens om een boek te bestellen en een idee van de inhoud van dit boek.

Al geïnteresseerd? U kunt dit boek bestellen door een mail te sturen naar biostellingen@gmail.com, met daarin minimaal uw naam, uw telefoonnummer en het afleveradres (of een alternatieve manier om uw boek te ontvangen). U ontvangt daarop een ontvangst bevestiging en een mail met instructies voor de betaling. Het is vanaf nu te koop voor maar €7,50 (excl. verzendkosten).

Een kritische blik op biologische voeding

Voor het geval je nog niet zo bekend bent met dit boek hier wat meer informatie. “Biologische stellingen onder de loep; een kritische blik op biologische voeding” gaat (zoals de naam al weggeeft) over biologische voeding. Het bespreekt de waar- en onwaarheden van enkele stellingen die de afgelopen jaren gedaan zijn, door bekende mensen of instanties, over biologische voeding. Hierbij wordt expliciet gekeken naar wat de wetenschap tot nu toe heeft kunnen bewijzen of ontkrachten en naar wat de wet in Nederland hierover voorschrijft.

De stellingen die besproken worden zijn de volgende:

  • Alles biologisch kost zes keer zoveel land
  • De biologische landbouw geeft per kilo product meer uitstoot van broeikasgassen dan niet biologische landbouw
  • Biologische producerende boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest
  • Rond biologische bedrijven komen 25% meer vogels en drie keer meer vlinders voor
  • Biologische boerderij: een beter leven voor dieren
  • Kies je voor biologisch, dan ben je gemiddeld zo’n 40% duurder uit
  • Ik ben vóór biologische voeding, omdat daar meer voedingsstoffen in zitten
  • Antibioticakuur, een halve kip per dag
  • Biologische voeding bevat geen E-nummers
  • Biologische voedsel is veiliger omdat er minder verschillende soorten E-nummers in zitten

Dit boek hebben we (Houkje Adema, Tessa Canoy, Maria-Franca Dekkers, Kirsten Goijvaerts en Douwe van der Leest) geschreven als onderdeel van het Wageningse Universiteit Honours Programme. Omdat wij allen een interesse hebben in de biologische productie, en met name in wat daarover nu wetenschappelijk onderzocht is en wat niet, hebben we gekozen om een boek te schrijven over precies dit onderwerp.

Bronnenlijst 'Biologische stellingen onder de loep'

Voorkant boek: Biologische stellingen onder de loep
Voorkant boek: Biologische stellingen onder de loep