Expeditie Spitsbergen: groep zeebiologen bereidt zich voor

De voorbereidingen voor de expeditie naar Spitsbergen die in de zomer zal plaatsvinden, zijn al in volle gang. In april 2015 zijn de zeebiologen van IMARES bij elkaar geweest om samen een aantal elementen van de expeditie voor te bereiden, zoals onderzoeksplannen, veldwerk locaties, werkkleding en vergunningen.

Foto: De zeebiologen van IMARES die deelnemen aan de expeditie (v.l.n.r.): Roger Kirkwood, Andrea Sneekes, Sophie Brasseur, Meike Scheidat, Geert Aarts, Hans Verdaat, Martine van den Heuvel-Greve, Steve Geelhoed.

Wageningen UR neemt met zeebiologen en sociologen deel aan de wetenschappelijke expeditie van SEES (Netherlands Scientific Expedition EdgeĆøya Spitsbergen), die van 19-28 augustus 2015 plaatsvindt. Deze Wageningse groep wetenschappers zal onderzoek doen naar de verspreiding van walvissen en zeevogels, de ecologie van zeehonden en walrussen, effecten van menselijk gebruik op de natuur, en sociaalwetenschappelijk onderzoek naar de verschillende perspectieven van onderzoekers, toeristen en de lokale inwoners van Spitsbergen.

Andrea zoekt online informatie op, terwijl Meike en Martine geschikte locaties voor veldwerk bepalen.
Andrea zoekt online informatie op, terwijl Meike en Martine geschikte locaties voor veldwerk bepalen.

Lees meer over de Expeditie: