Wedstrijd - Wageningse robot

Een team studenten van Wageningen University deed mee aan het Europese Field Robot Event in Praag en behaalde de tweede plaats in het algemeen klassement. De ontwerpwedstrijd brengt het gebruik van robots en high-tech onder de aandacht.

Zeven Wageningse studenten reisden af naar Praag, met hun robot ‘Bullseye’. De robots moesten in en rond gewassen op een akker verschillende opdrachten uitvoeren, zoals het navigeren door rijen zonnebloemen en het vinden en bestrijden van onkruid. Bij het onderdeel freestyle mochten de studenten met hun robot een zelfgekozen activiteit tonen. Bullseye vormde figuren met rijst.

Daarnaast deden ze nog een speciale opdracht waarbij twee robots moeten samenwerken. De teams kregen een paar uur de tijd om hun robots daarop voor te bereiden. En ze wonnen de opdracht!

Het robotevenement is niet alleen een leuke buitenlandse ervaring, het speelt ook in op de trend dat (high-tech) robots een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij de duurzame productie van voedsel en andere agro-producten.

Gerelateerde opleidingen: