Oproep

App MijnEetomgeving: een onderzoek naar het effect van de omgeving op voedselkeuze

Voor de studie MijnEetomgeving zijn we op zoek naar deelnemers woonachtig in de gemeente Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal of Wageningen. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in het effect van de omgeving op voedselkeuze: wat helpt om gezond en/of duurzaam te eten en wat niet?

Wilt u door middel van foto's van uw omgeving een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek? Geef u dan op als deelnemer aan de MijnEetomgeving studie. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Consumptie en Gezonde levensstijl van Wageningen University & Research.

Hoe kan ik helpen?

Om interventies te ontwikkelen die aansluiten bij uw behoeften, willen we graag weten wat u wel of niet helpt om gezond en/of duurzaam te eten. Om dit te onderzoeken hebben wij de mobiele applicatie (app) ‘MijnEetomgeving’ ontwikkeld.

Met deze app kunt u foto’s maken van dingen die u op straat tegenkomt en uw keuze voor eten of drinken beïnvloeden. Na het maken van een foto stelt de app u een aantal korte vragen. Het maken van een foto en de vragen beantwoorden kost een paar minuutjes en u kunt zoveel foto’s nemen als u wil. We vragen u om gedurende het onderzoek minimaal 3 foto’s te maken.

Voor aanvang van de studie zult u uitgebreide informatie over het gebruik van de app en verder uitleg over deelname ontvangen via de mail.

Het onderzoek zal plaatsvinden in Maart/April.

Wat levert het mij op?

Door deel te nemen aan dit onderzoek kan u ons helpen een beter inzicht te krijgen op de invloed van de omgeving op voedselkeuzes. Deze unieke kennis vanuit persoonlijke ervaring kan helpen om passende interventies te ontwikkelen. Hiermee werken we samen aan een gezonde en duurzame toekomst.