Theatervoorstellingen Mindlab bij WUR

WUR wil een organisatie zijn waar studenten, medewerkers en gasten zich thuis voelen. Een plek waar iedereen mooie resultaten kan behalen in een veilige en inspirerende omgeving. Als startpunt van het WUR-programma ‘Oog voor elkaar’ over sociale veiligheid organiseren we vanaf 28 november tot en met 13 december 2022 voor zowel WU als WR medewerkers en PhD’s de theatervoorstelling Mindlab. Mindlab is ontwikkeld door TheaterMakers Radio Kootwijk en is mede gebaseerd op interviews met medewerkers van de Universiteit Twente en de Universiteit Utrecht. De voorstelling is het in het Nederlands en wordt live voorzien van Engelse ‘boventiteling’.

De voorstelling zet je aan het denken en is gebaseerd op verhalen uit de realiteit. Het gaat over de dynamiek in de wetenschappelijke onderzoekswereld die herkenbaar is bij zowel WR als bij WU: leiderschap, sociale veiligheid (wetenschappelijke) integriteit en de balans tussen onderzoek en onderwijs. Belangrijke thema's die we komende jaren met elkaar willen blijven bespreken. Het doel is om een ​​verandering in gang te zetten waarbij we samen een veilige en inspirerende omgeving creëren.

Reacties op de voorstelling

De theatervoorstelling is begin 2020 in première gegaan en succesvol gespeeld bij
de universiteiten Utrecht, Twente en Eindhoven Als je benieuwd bent naar de reacties van het publiek op de voorstelling, bekijk dan in deze video de reacties van medewerkers van de Universiteit Twente of in deze video de reacties van de Universiteit Utrecht. Reacties van het publiek varieerden van “indrukwekkend" en "het zet je echt aan tot nadenken en discussies met mensen" tot "zeer herkenbaar" en "aangrijpend". "Mindlab illustreert scherp dat sociale veiligheid en (wetenschappelijke) integriteit essentieel zijn voor het uitvoeren van kwalitatief hoogstand onderzoek en onderwijs."

Aanmelden

In de periode van 28 november tot en met 13 december worden bij WUR achttien theater-uitvoeringen georganiseerd in Omnia en twee voorstellingen in Lelystad voor medewerkers van WUR en PhD's, inclusief nagesprekken in de Mindlab Foyer. Per kenniseenheid zijn enkele speeldata geselecteerd maar je bent vrij om je ook in te schrijven op andere data of bij één van de open voorstellingen.

De voorstelling is in het Nederlands en wordt in het Engels ondertiteld.

Over Mindlab

Mindlab is een theatervoorstelling die het hart van de wetenschap raakt. Over waarheidsvinding, waarden en waarachtigheid binnen een wetenschappelijke omgeving c.q. het instituut ‘de universiteit’.Een sciencefiction thriller die ons allen kan overkomen als we onze eigen waarheid en impact van handelen in volledige transparantie durven te beleven. Als cognitieve dissonantiereductie onze mind heeft verlaten… Veni, Vidi, Vici?
"You’re not who you think you are. You are what you do"

TheaterMakers Radio Kootwijk en Partners

TheaterMakers Radio Kootwijk, Universiteit Twente en Universiteit Utrecht hebben – met steun van de Vereniging van Universiteiten via het Sociaal Fonds voor de Kennissector (SoFoKleS) de theatervoorstelling Mindlab ontwikkeld. Mindlab is mede gebaseerd op interviews met medewerkers van beide universiteiten.

TheaterMakers Radio Kootwijk and partners

Theater Makers radio kootwijk
Utretch University
University of twente