Locatie

Forum, gebouwnummer 102

Adres Droevendaalsesteeg 2
Gebouw 102
6708 PB Wageningen
Tel. +31 (0)317 48 21 60
Openingstijden Maandag t/m vrijdag
08:00 - 23:00 uur
Zaterdag en zondag
10:00 - 18:00 uur
  E-mail: forum.fb@wur.nl

Over Forum

Forum is het eerste onderwijsgebouw op Wageningen Campus. Tot haar oplevering in 2007 fietsten studenten kriskras door Wageningen om onderwijs te volgen in de verspreid liggende gebouwen van Wageningen University.

In Forum zijn de behoeften van de universiteit vertaald naar een breed palet onderwijsfaciliteiten en -ondersteuning. Als ‘publieke plek’ is in het Forum ook een aantal WUR-brede functies ondergebracht, zoals het een bedrijfsrestaurant, Grand Café, Servicepunt IT en WUR-Library.

Forum is een door Quist Wintermans Architekten ontworpen monoliet. Het kasteelachtige gebouw is in baksteen opgetrokken rond een hoog binnenplein, dat daglicht krijgt van twee reusachtige ‘poorten’. Grote balkons en brede bruggen met studieplekken vormen een lijnenspel boven het plein. WUR Library is een indrukwekkende open ruimte, doordat over een aantal verdiepingen een bolvorm is uitgespaard. De top van de bol is een grote lichtkoepel op het dak van Forum.  

Toegankelijkheid

Tijdens kantoortijden is het gebouw vrij toegankelijk, buiten kantoortijden uitsluitend met de WURcard die alleen medewerkers en studenten van Wageningen University & Research hebben.