Nieuws

WUR geeft impuls aan duurzaamheid (en studenten) met vijf nieuwe masteropleidingen

article_published_on_label
1 maart 2022

Met ingang van het academisch jaar 2022-2023 vervangt Wageningen University & Research de MSc Management, Economics and Studies (MME), met vijf nieuwe bedrijfs- en economie gerelateerde programma's met een sterke focus op duurzaamheid. Met een van deze diploma’s weet je de omslag naar een duurzame samenleving te versnellen.

De MME-master is een gerenommeerde, goed beoordeelde master. Sinds de start in 2000 zijn er een paar duizend studenten van de opleiding gekomen. Dus waarom veranderen, vroegen we programmadirecteur Paul Berentsen: "Inderdaad kreeg MME in 2018 een goede beoordeling van de visitatiecommissie. Maar we kregen ook feedback van studenten dat het programma te breed was, een duidelijk profiel miste, en dat ze meer diepgang wilden."

Sterker profiel

De universiteit heeft vervolgens echt geluisterd naar een commissie die de diepgang en het profiel van MME en de specialisaties heeft onderzocht. Paul legt uit: "We kregen groen licht voor de ontwikkeling van vijf specialistische masters met meer focus. Dat geeft onze afgestudeerden een sterker profiel voor potentiële werkgevers. En als echte verbinders leren onze studenten nog meer om met mensen van verschillende achtergronden en afdelingen samen te werken.

De nieuwe programma's

Agro-food

Samen met de betrokken leerstoelgroepen hebben we de inhoud van de programma's ook geplaatst in de context van de maatschappelijke uitdagingen van vandaag, vervolgt hij: "De meeste masters beginnen bijvoorbeeld met een vak over de grote uitdagingen van duurzaamheid. Er is ook veel aandacht voor de agro-food sector. Duurzaamheid en Agri-food zijn al jaren speerpunten van onze universiteit, en niet zonder reden."