Nieuws 2019
Nieuws 2019
-
22 november 2019
Twee open online cursussen (MOOCs) van WUR in wereldwijde edX top 10
- Twee Massive Open Online Courses (MOOCs) van Wageningen University & Research (WUR) behoren tot de beste tien van de wereld. Het gaat om The... -
25 september 2019
De ontdooiende permafrost
- De uitgestrekte, permanent bevroren bodems in Siberië en Noord-Amerika staan op het punt te ontdooien, meldt IPCC in zijn nieuwe rapport. Met... -
17 september 2019
Kempisch heideschaap niet meer zeldzaam
- Het gaat goed met het Kempisch heideschaap. Volgens het stamboek ‘Het Kempische heideschaap’ staan er ondertussen ruim 11.000 volwassen... -
4 september 2019
Martha Bakker en Jordi Vilà-Guerau de Arellano benoemd tot leerstoelhouders
- Martha Bakker is door de raad van bestuur van Wageningen University & Research per 1 juni benoemd tot hoogleraar en leerstoelhouder van de groep... -
23 juli 2019
Schotse tuimelaars tussen Texel en Den Helder
- Een unieke waarneming afgelopen vrijdag voor de Noord-Hollandse kust. NIOZ-onderzoeker Jeroen Hoekendijk en collega-onderzoekers van Wageningen Marine... -
16 juli 2019
Veni-beurs voor negen WUR-onderzoekers
- Negen onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) krijgen een Veni-financiering van 250.000 euro van de Nederlandse Organisatie voor... -
9 juli 2019
Wageningse startup FUMI produceert eiwitten voor veganistische vleesvervangers
- FUMI Ingredients, een Wageningse startup, produceert plantaardige eiwitten voor veganistische vleesvangers. Daarvoor bestaat een potentiele afzetmarkt... -
3 juli 2019
Rethink Protein Challenge Finale: SWAP en GrainGain gaan er met de winst vandoor!
- Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover: de Grand Finale van de Rethink Protein Challenge waarin de 20 overgebleven studententeams het opnamen... -
28 juni 2019
GrainGrain en SWAP (Silk Worm As Protein) winnen de Rethink protein challenge
- 20 Studententeams stonden donderdag 27 juni in het Orion voor de finale van de Rethink Protein Challenge. De twee winnende ideeën waren... -
21 juni 2019
Smakelijk laag-alcoholisch bier dankzij CRISPR-Cas
- Kan laag-alcoholisch bier net zo lekker smaken als normaal bier? In een recente publicatie beschrijven Richard Notebaart van Wageningen University...