Hoe kunnen we de gezondheidszorg en kwaliteit van leven voor kankerpatiënten verbeteren: presentatie resultaten Science Shop-project International Forum

Nieuws

Hoe de gezondheidszorg en kwaliteit van leven te verbeteren voor kankerpatiënten

Gepubliceerd op
16 mei 2019

Tussen juni 2016 en februari 2018 heeft de Wetenschapswinkel een project uitgevoerd over geur- en smaakveranderingen bij kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan. Dit project was een samenwerking tussen de HungerNdThirst Foundation en de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van Wageningen University & Research.

De uitkomsten van het project zijn vertaald in vier factsheets, gericht op artsen, verpleegkundigen, diëtisten en patiënten. De factsheets bieden tips en adviezen over het omgaan met geur- en smaakveranderingen voor gebruik in het dagelijks leven en de gezondheidszorg. Deze factsheets kunnen worden gebruikt om meer bewustzijn te creëren over geur- en smaakveranderingen bij kankerpatiënten. Na afloop van het project heeft de HungerNdThirst Foundation de resultaten van het project gebruikt om de 'ATE' (Awareness Through Experience) -koekjes te ontwikkelen. Het volledige verslag en de resultaten (UK) zijn aan de rechterkant als download toegevoegd.