Nieuws

Humans of the Bongerd: Rob Oosterveld en Loes Helbers

Gepubliceerd op
12 april 2018

Als je vaak komt sporten herken je ze wel; Rob Oosterveld en Loes Helbers. Dit zijn 2 medewerkers die naast hun beheertaken vaak achter de balie van het sportcentrum te vinden zijn. Dit werk doen ze met veel enthousiasme en voldoening. Ze vinden het leuk om leuk om mensen te helpen, vooral vinden als mensen voor het eerst hier komen en geen idee hebben wat er te doen is, zegt Rob. Dan kan je die mensen laten zien hoe leuk het hier is! Loes voegde daaraan toe dat het geven van persoonlijke aandacht haar erg bevalt samen met de leuke gesprekken. Die laagdrempeligheid maakt het hier zo leuk om te werken.

Zelf hebben ze uiteraard ook passie voor sport. Loes fietst regelmatig, maar ze doet al haar hele leven veel aan watersport, met name surfen en zeilen. Ze is vroeger met haar familie zelfs naar Engeland gevaren met hun eigen boot. Rob is een echt natuurmens en houdt erg van wandelen en fietsen. Daarvoor vindt hij Wageningen een geweldige omgeving. Daarnaast heeft hij jaren met plezier gevoetbald.

Opmerkelijk is dat eerdere banen niks met sport te maken hadden. Zo werkte Loes bij de afdeling van de WUR die nu ‘Wageningen in'to Languages’ heet. Loes vindt het erg leuk om met talen bezig te zijn. Achter de balie kan ze daar nog steeds haar passie in kwijt. Ook Rob vindt het leuk om zijn talen goed te onderhouden en in contact te zijn met internationale studenten. Rob heeft hiervoor lange tijd in de horeca gewerkt. Hij was kok bij H41 en werkte ook regelmatig op festivals. Ook daar heb je veel sociaal contact, maar op een heel andere manier. Het type mensen dat hier rondloopt, ligt hem toch het best.

Ook maken ze regelmatig verrassingen mee tijdens hun werk. Zo zijn er wel eens ongevallen of gekke gesprekken, maar het verhaal van Rob toen hij net nieuw was slaat alles. Jaren geleden kwamen er plotseling een week lang een groep zigeuners op de parkeerplaats staan. Die wilden dan ook gebruik maken van de faciliteiten op de Bongerd, en dat moest Rob tegenhouden. Als hij daarop terugkijkt kan hij zijn lach niet inhouden. Zo zie je maar dat er genoeg variatie in het werk zit!