Bachelor Animal Sciences

Ben jij gek van dieren? En lijkt het jou mooi mensen en dieren zo te laten samenleven dat ze beiden hun beste leven leiden? Kijk dan niet de kat uit de boom en ga voor de bacheloropleiding Animal Sciences.

Bachelor Dierwetenschappen

Snel naar:

Waarom deze studie?

  • Je kijkt naar dieren en hun omgeving. Welke impact heeft die omgeving op het gedrag, groei en welzijn van de dieren?
  • Je begrijpt de natuurlijke processen in een dier. Bijvoorbeeld ademhaling, hormonen, spijsvertering en bloedsomloop.
  • Je komt met duurzame oplossingen voor maatschappelijk problemen in de dierhouderijen wereldwijd. Op dit moment heel actueel en urgent!

Wat studeer je bij Animal Sciences?

Vanuit de wetenschap ben je bezig met dieren die nauw verbonden zijn met mensen. Denk aan dieren als voedsel, als gezelschap, in de sport, bij afvalbeheer, in natuurbehoud, in het onderwijs of bij recreatie bijvoorbeeld. Tijdens de opleiding neem je dieren en hoe ze samen met ons leven onder de loep én bekijk je hoe dit beter, duurzamer en verantwoordelijker kan. Je leert oplossingsgericht te denken en ontwikkelt methodes om dieren optimaal te verzorgen en te managen.

In het overzicht van Studieprogramma van opleiding (Engels) kun je per studiejaar bekijken welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

Animal Sciences in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Kijk op de pagina toelating & inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de verhalen van studenten (Engels).

Wat ik zo leuk vind aan de opleiding is dat je leert samen werken in (multiculturele) groepen!
Student Anne

Na je studie

Je kan ervoor kiezen om na de bachelor Animal Sciences al te gaan werken, bijvoorbeeld als biologie docent op de middelbare school. Meeste afgestudeerde kiezen ervoor verder te studeren, omdat werknemers in deze sector vaak op zoek zijn naar iemand die een universitaire master heeft afgerond. De MSc Animal Sciences is daarom het meest logische vervolg van deze bachelor.

Benieuwd welke beroepen je kunt gaan doen als je na deze bachelor een master Animal Sciences hebt afgerond? Lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Animal Sciences (Engels).

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je direct toegang tot een aantal masteropleidingen: MSc Animal Sciences en MSc Aquaculture and Marine Research Management. Het geeft je ook onvoorwaardelijke toegang tot een viertal andere masteropleidingen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen (Engels).